• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak tuži Australiju - poznato koliko novca traži: Želio titulu u Melburnu, sada im uzima milione!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser svijeta razmatra pokretanje tužbe protiv Australije.

 novak đoković tuži australiju  Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svijeta ovih dana razgovara sa svojim advokatima i razmišlja o podizanju tužbe protiv Australije, prenosi britanski "San".

Novak Đoković, koji je deportovan iz Australije tik pred početak prvog grend slema sezone, iako je imao validno dobijenu vizu, mogao bi na kraju tog sudskog postupka da bude bogatiji za skoro četiri miliona evra!

Možda će vas zanimati

Kako se navodi u tekstu Britanaca, Novak će odluku o podizanju tužbe donijeti u dogovoru sa pravnim savetnicima, a već je počeo razgovore na tu temu.

Nije tajna da Đoković i njegova porodica smatraju kako on nije bio tretiran na pravi način tokom 11 dana u Melburnu, kada je pokušao da dokaže da nema nikakvih prepreka za njegovo učešće na Australijan openu.

"Poznato je da Novak i njegova porodica smatraju da je bio loše tretiran tokom karantina u hotelu u Melburnu. Njegova majka je otkrila kako je soba bila puna insekata. Držali su ga kao zatvorenika", navodi izvor blizak agentu tenisera za britanski medij.

Novakovi problemi tada počeli su još na aerodromu, pošto je satima ispitivan i nije mu dozvoljeno da kontaktira porodicu, advokate niti čelnike prvog grend slema sezone. Na nekoliko sati mu je oduzet telefon, a praktično cijelu noć proveo je u jednoj prostoriji, pod prismotrom policajaca.

Ovako je Novak dočekan u Beogradu:

Haos se nastavio u hotelu za imigrante, gdje najbolji teniser svijeta nije imao uslove za trening, ali ni za normalan život. Oduzete su mu stvari, nije mogao da trenira, a hrana koju je dobijao nije bila prilagođena njegovom načinu ishrane.

Podsjećamo, Novak Đoković je pobijedio na sudu i dobio dozvolu da trenira pred početak australijan opena, ali je ministar Aleks Houk ponovo pokrenuo proces za oduzimanje vize.

Zbog toga je Đokoviću uskraćeno pravo da brani titulu koju je osvajao prethodne dvije sezone. "San" navodi da će Đoković tražiti odštetu od 3,8 miliona evra, a u to je uračunat i nagradni fond Australijan opena - jer bi šampion tog turnira dobio oko 2,5 miliona. Pored toga, Novak je imao troškove smeštaja za svoj tim, avionskih karata, ali i dva suđenja koja nisu bila nimalo jeftina.

Dok traje Australijan open, Đoković je mir pronašao u crkvi:

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC