• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion Evrope ide u polufinale! Golman sačuvao "furiju" – derbi odlučuje o drugom učesniku borbe za medalje!

Autor Dragan Šutvić

Branilac titule savladao je Poljsku nakon dramatične završnice i izborio mjesto među četiri najbolje ekipe. Heroj Španije je golman Rodrigo Koraljes.

 rukomet euro 2022 španija poljska  Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Španija je odradila što je do nje i sada mirno čeka skandinavski derbi!

"Crvena furija" je u utakmici posljednjeg kola drugog kruga trijumfovala nad Poljskom rezultatom i obezbijedila plasman u polufinale prvenstva Evrope, koje završava u nedjelju.

Možda će vas zanimati

Španci imaju osam bodova, dva više od Norveške i Švedske, koji će večeras od 20.30 časova u direktnom duelu odlučiti o drugom putniku među četiri najbolje ekipe koji nastavljaju bitku za trofej.

Izabranici Đordija Ribere su u prvom poluvremenu stekli prednost od četiri gola (2:6), međutim Poljaci koji su odranije izgubili sve šanse da se nađu u borbi za medalje znala je da napati Špance, pa je u par navrata u tom dijelu igre bila u egalu (8:8, 11:11, 12:12).

Na odmor se otišlo pri minimalnoj prednosti branioca titule (13:14), koji je cijelim tokom drugog dijela bio u prednosti, ali ne većoj od tri gola.

I onda - drama!

Španija je u posljednji minut ušla pri golu prednosti (27:28), potom nije uspjela da ovjeri trijumf, a onda se istakao čuvar mreže Rodrigo Koraljes, koji je odbranio dva udarca Poljaka za veoma kratko vrijeme i na kraju odveo svoj tim u polufinale.

Da je kojim slučajem ovaj meč završen neriješenim rezultatom, mjesto Španije u polufinalu zavisilo bi od skandinavskog derbija.

Ovako, aktuelni vladari Starog kontinenta prebrinuli su sve brige.

Kod Španaca, po četiri gola postigli su Feran Sole, Agustin Kasedo i Aleks Gomez Abeljo. U poljskom taboru šest golova uknjižio je Arkadiuš Morito, dok su po pet puta mrežu Španije zatresli Damjan Pržitula, Mihal Dašek i Pjotr Jedraščik.

U drugoj večerašnjoj utakmici reprezenetacija Njemačke je savladala Rusiju rezultatom 30:29. Najefikasniji kod Nijemaca bili su Gola, Rajhman i  Zajker sa 5 golova, dok je kod Rusa Kosorotov zabio 8 te Ermakov šest pogodaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC