• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasilo se Tužilaštvo zbog Novakovog PCR testa! Podnesena krivična prijava zbog "falsifikovanja", evo šta je utvrđeno!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Postupajući po krivičnoj prijavi, tužilaštvo je izvršilo neophodne provjere.

 Saopstenje-Tuzilastva-o-Novaku-Djokovicu-i-PCR-testu Izvor: Profimedia

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, dana 12.01.2022. godine, od strane potpisnika „Budimir Grom“ podnesena je, elektronskim putem, krivična prijava protiv NN osoba zbog izvršenja krivičnog djela Falsifikovanje isprave iz čl. 355 st. 2 u vezi st. 1 KZ.

U prijavi je ukazano da su nepoznate osobe sačinile falsifikovanu ispravu - PCR potvrde, koje je kasnije upotrebio Novak Đoković za izuzeće od vakcinacije pri ulasku u Australiju, kao i prilikom izjavljivanja žalbe na odluku o ukidanju vize.

Postupajući po krivičnoj prijavi, tužilaštvo je izvršilo neophodne provjere, u kom cilju je upućen zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja Ministarstvu zdravlja Republike Srbije radi provjere tačnosti podataka, odnosno navoda iz krivične prijave.

Dana 02.02.2022. godine tužilaštvo je obaviješeno od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije da je inspekcijskim nadzorom u ustanovama iz Plana mreže utvrđeno da su potvrde o rezultatu testiranja na virus SARS-CoV-2 na koje se ukazuje u krivičnoj prijavi autentične, odnosno da je uvidom u elektronsku bazu podataka prilikom nadzora o izvršenim testiranjima na prisustvo virusa Covid 19 za osobu Novak Đoković utvrđeno da je on više puta testiran i da su i potvrde o rezultatu testiranja od dana 16.12.2021. godine i od dana 22.12.2022. godine validne.

Nakon prikupljenih podataka tužilaštvo je donijelo odluku u predmetu i rješenjem odbacilo krivičnu prijavu u smislu čl. 284 st. 1 tačka 1 ZKP, obzirom da prijavljeno djelo nije krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC