• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno! Novak jedini može da zaustavi Nadala: Isplivao detalj zbog kog svi teniseri strepe, samo Đoković ne!

Autor Haris Krhalić

Španac se očigledno ne plaši "mlađe garde"...

 Samo Đoković može zaustaviti Nadala Izvor: Profimedia

Postalo je to svima jasno na Australijan openu - jedino je Novak Đoković mogao da zaustavi Rafaela Nadala na putu ka osvajanju 21. grend slem trofeja.

Srbinu nije bilo dozvoljeno da učestvuje kada je bio deportovan, a sada je isplivao i dokaz - Đoković je praktično jedini čovjek koji u ovom trenutku može da zaustavi Nadalov pohod na trofeje!

Možda će vas zanimati

Imao je Španac par teških mečeva u Melburnu. Denis Šapovalov je od 0:2 stigao do 2:2 pa poklekao, a Danil Medvedev je u finalu vodio 2:0 pa ipak izgubio. Mlađa garda tenisera jednostavno ne umije sa njim da se nosi u najvećim mečevima.

A jedan važan statistički podatak to i potvrđuje - Nadal je u karijeri igrao 23 finala protiv tenisera rođenih poslije 1987. godine i ostvario je 23 pobjede!

Potpuno nevjerovatno zvuči činjenica da su samo trojica tenisera rođenih 1987. najmlađi igrači koji su Majorčanina ikada pobijeđivali u finalima.

To su Endi Marej, Novak Đoković i Sem Kveri. Ukoliko uzmemo za činjenicu da su Britanac i Amerikanac daleko od teniskog vrha, jedini preostali čovjek koji u finalu može da sruši Nadala jeste - Novak Đoković! A evo kako glasi učinak Nadala u finalima protiv igrača rođenih 1988. i kasnije:

Padali su u finalima redom Huan Martin del Potro, Aleks Dolgopolov i Albert Ramos Vinjolas (svi rođeni 1988), Kei Nišikori (1989), Miloš Raonić (1990), Dominik Tim (1993), Nik Kirjos (1995), Danil Medvedev (1996), Aleksander Zverev, Maksim Kresi i Tejlor Fric (svi 1997), Stefanos Cicipas (1998) i Denis Šapovalov (1999).

Zanimljivo, Đoković je Nadala u finalima najrazličitijih turnira pobijeđivao čak 17 puta, uz 13 trijumfa Španca. Novak je i dalje najbolji teniser svijeta, dok su druga dvojica rođeni 1987. godine daleko od vrha - Marej je 102. igrač sveta, a Kveri je na 118. poziciji.

Kada znamo da se bliži Nadalov omiljeni Rolan Garos i pohod na 22. grend slem, sve oči ponovo su uprte u Đokovića...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC