• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo nije povratak, već kraj! Oprašta se veliki Đokovićev rival i prijatelj!

Autor Dragan Šutvić

Huan Martin Del Potro, jedan od najomiljenijih tenisera, odlučio je da kaže kraj. Povrede su bile jače od njega.

 del potro kraj karijere  Izvor: Profimedia, TyC Sports/screenshot

Umjesto velikog povratka legende i čovjeka koga cijeli teniski svijet voli, uslijediće oproštaj. Huan Martin Del Potro neće nastaviti karijeru.

Poslije dvije i po godine, osam operacija i ogromnih problema, Argentinac će ponovo zaigrati na jednom turniru, ali posljednji put. Biće to u njegovoj domovini, u Buenos Ajresu.

Možda će vas zanimati

Na emotivnoj konferenciji za medije pred početak turnira je potvrdio lošu vijest. Priznao je da je vrijeme za kraj i kačenje "patika o klin."

"Želim na početku konferencije da kažem nešto o čemu razmišljam već dugo vremena. Ovo je jedna od najtežih poruka koju sam ikada morao da prenesem. Cijeli svijet se nada da ću se vratiti tenisu. Neće biti tako, ovo će biti više oproštaj, nego povratak", izgovorio je Del Potro sa knedlom u grlu.

Bilo je vidno da pokušava da zadrži suze...

"Pokušavam da nađem snagu da nastavim dalje. Koljeno mi stvara noćne more. Već nekoliko godina pokušavam da nađem razne alternative, intervencije, ljekarsku pomoć. Ni dan danas nisam u tome uspio. Nikada nisam zamišljao da se predam i da odustanem, a da ne igram. Zato sam odlučio da to bude u Buenos Ajresu."

Nije htio previše da priča o narednim koracima, ali je izgovarao rečenice drhtavim glasom.

"Vjerujem da ću poslije ove nedjelje moći više da kažem o svojoj budućnosti. Sada moram da se ponašam kao osoba koja ima 33 osobe i da živi bez bolova, a ne kao sportista. Nikada nisam odustajao i zbog svega toga je ovo jako teška odluka za mene", završio je Del Potro.

Delpo je osvojio US open 2009. godine, zatim olimpijsko srebro u Rio de Žaneiru 2016. godine, tamo je rasplakao Novaka Đokovića u prvoj rundi. A, od ljeta 2019. godine pokušava da se vrati na teren.

Izvor: YouTube/Olympic

Prvo je još 2010. godine operisao zglob desne ruke, pa je zatim tri puta operisao zglob lijeve ruke. Onda je od juna 2019. do marta 2021 godine četiri puta išao na operaciju desnog koljena...

Nije tajna da su Novak i Del Potro veliki prijatelji van terena, a posljednji meč odigrali su u četvrtfinalu Rima 2019. godine i tada je Nole slavio. Od ukupno 20 mečeva, 16 puta je Srbin izlazio kao pobjednik.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC