• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov "dželat" na Igrama: Plakao pred prvi meč, pred drugi prežalio sebe

Autor Mirjana Šegan

Huan Martin del Potro prisjetio se OI u Londonu i Riju kada je osvojio medalje, i to pošto je oba puta pobijedio Đokovića, koji je slovio za favorita

 Huan-martin-del-Potro-Novak-Djokovic-Olimpijske-igre-2012-OI-2016-pobjeda Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images South America

Huan Martin del Porto u svojoj kolekciji trofeja, koja broji 22 pehara ima i dvije olimpijske medalje.

U Londonu je 2012. osvojio bronzu, a četiri godine kasnije srebro i do obje je stigao tako što je savladao velikog favorita Novaka Đokovića.

Možda će vas zanimati

Na Olimpijskim igrama u prestonici Velike Britanije prije osam godina meč za bronzano odličje dočekao je u suzama.

"Igrao sam polufinale protiv Rodžera Federera, bio je to istorijski meč koji sam izgubio 17:19 u trećem setu. Jako sam bio razočaran poslije poraza jer sam mislio da mi je to jedina prilika da osvojim olimpijsku medalju. Poslije toga čekao me je meč sa Đokovićem. Cijele noći sam plakao, nisam uopšte spavao. Međutim, ujutro sam rekao sebi da nemam šta da izgubim i tako treba i da izađem na megdan Novaku. Mislio sam da sam sve dao na meču protiv Federera, ali sam uspio da se motivišem i pobijedim u meču za treće mjesto", naveo je u intervjuu za ITF Del Potro, koji je tada slavio rezultatom 7:5, 6:4.

FEDEREROVO BRAVO POSLIJE POBEDE NAD NOVAKOM

"Nakon meča za bronzu u Londonu prišao mi je Federer i pitao kako je prošlo. Rekao sam da sam pobijedio Đokovića, na šta je on izgovorio: 'Baš mi je drago zbog tebe, srećan sam što si to uspio poslije našeg duela". To je bila baš lijepa poruka velikog asa i pamtim je kao najživopisniji momenat tih Igara u Londonu"

A onda četiri godine kasnije, u Rio de Žaneiru, opet su na terenu jedan naspram drugog stajali Delpo i Novak, i to već u prvom kolu.

Argentinac je upao u žrijeb zahvaljujući zaštićenom renkingu, a Srbin je u Brazil došao kao najveći favorit za titulu i prvi teniser svijeta.

Delpo priznaje da je unaprijed prežalio sebe.

"Niko nije htio da mi kaže da je mi je prvi rival Đoković. Bio je apsolutno kandidat broj jedan za zlatnu medalju. Kada sam saznao da ću igrati protiv njega, zaključio sam da nemam nikakve šanse i odmah sam otišao da jedem hamburger i sladoled. Tada sam samo razmišljao 'osvojio sam već olimpijsku bronzu i to je dovoljan uspjeh u karijeri", prisetio se del Potro početka takmičenja u Riju.

A onda je uslijedila najbolja teniska nedjelja u karijeri.

"Uvijek ću pamtiti to takmičenje u Riju. Novaka sam dobio 7:6 (7:4), 7:6 (7:2), pa redom Žoaoa Sousu, Taro Danijela, pa Roberta Bautistu Ahuta u četvrtfinalu, a onda i Rafu Nadala u polufinalu. U finalu me je pobijedio Endi Marej u četiri seta, ali sam otišao korak dalje i osvojio olimpijsko srebro. Nikada to nežu moći da izbrišem iz sjećanja", naveo je Del Potro, nekada treći teniser svijeta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC