• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srušio Novaka, a novinari "skočili" na njega zbog rata: Medvedev bez dileme objasnio na kojoj je strani!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Medvedev je stao na stranu mira, ali je možda nekulturno što je to bio fokus konferencije u danu kada je postao najboji teniser sveta.

 danil medvedev o ratu u ukrajini Izvor: YouTube/Australian Open TV/Printscreen

Zahvaljujući neočekivanom porazu Novaka Đokovića u četvrtfinalu Dubaija, od naredne nedjelje prvi teniser svijeta biće njegov veliki rival i prijatelj Danil Medvedev.

Odmah je Đoković iskoristio priliku da mu čestita na tom nevjerovatnom uspjehu, a slava ga nije poremetila tako da je u Akapulku nastavio da niže dobre rezultate i tokom noći je pobijedio Nišioku (6:2, 6:3). Ipak, novinari su bili znatno raspoloženiji da sa njim pričaju o ratu, nego o tenisu...

Možda će vas zanimati

Dok je njegova zemlja Rusija krenula u vojnu akciju u Ukrajini, Medvedev je bio izložen velikom pritisku da govori na tu temu pošto je jedan od "ljubimaca" predsjednika Vladimira Putina.

Poslanici u ruskoj Dumi predložili su ga za godišnju državnu nagradu nakon osvajanja US opena, dok mu je i Putin lično čestitao, ali malo ko je očekivao da će baš prvo pitanje na konferenciji za medije nakon najvećeg uspjeha karijere biti vezano baš za rat - sa kojim nema nikakve veze.

"Čestitke na pobjedi i velikom uspjehu, ali hoću da te pitam da li imaš pomiješana osjećanja jer je ovo veliki dan za tebe, ali isto tako i komplikovan za tvoju zemlju?", glasilo je novinarsko pitanje.

"Naravno, u ovakvom trenutku shvatate da tenis nije tako važan. Dobio sam dosta poruka, bilo je emocija... Ovo je pravi rolerkoster", rekao je Medvedev koji je dodao da nije znao da će postati najbolji teniser svijeta ako Đoković izgubi, pa se i sam iznenadio.

"Praćenje vijesti od kuće, pa buđenje ovdje u Meksiku, nije bilo lako. Time što sam teniser, želim da promovišem mir širom svijeta. Igramo u toliko različitih zemalja. Bio sam u toliko zemalja kao junior i kao profesionalac. Jednostavno nije lako čuti sve ove vijesti... Ja sam za mir."

Danil Medvedev će igrati u polufinalu Akapulka protiv Rafaela Nadala, pa će tako imati priliku da mu se revanšira za poraz u finalu Australijan opena.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC