• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl! Boltov nasljednik dolazi u Beograd! Najbrži čovjek na svijetu juri zlato u Srbiji: Granica ne postoji

Autor Dragan Šutvić

Jedan od najpoznatijih svjetskih atletičara Lamont Marsel Džejkobs stiže u srpsku prestonicu.

 olimpijski šampion dolazi u beograd Izvor: Profimedia

Kada se spomene atletika prva asocijacija mnogima je Usein Bolt. Najbrži čovjek na svijetu koji je odlaskom u penziju ostavio prazninu u ovom sportu. Tu prazninu bi mogao da popuni njegov nasljednik.

U pitanju je Lamont Marsel Džejkobs (27), čovjek koji je na Olimpijskim igrama briljirao, oduvao konkurenciju i zaludio svijet. Sada će i publika u Beogradu imati priilku da ga gleda i to u martu.

Možda će vas zanimati

Prvo će "leteći" Italijan učestvovati na "Belgrade Indoor Meetingu" 7. marta, a potom na Svjetskom prvenstvu u dvorani (od 18. do 20. marta). To znači da će juriti dva zlata u kratkom vremenskom razmaku.

Prije nego što je izabrao "kraljicu sportova" bavio se fudbalom i košarkom. Rođen je u Americi, ali je kao beba još otišao sa majkom u Italiju i dobio je njihovo državljanstvo.

"Radujem se Svjetskom prvenstvu u atletici u Beogradu. Znam da će takmičenje biti na najvećem nivou i to mi zaista daje veliku inspiraciju. Moja očekivanja? Vjerujem da nema granice", poručio je Džejkobs.

Inače, on je evropski šampion na 60 metara u dvorani, a tek 2018. godine je odlučio da promijeni disciplinu i da sa skoka udalj pređe na 100 metara. Na prethodnim igrama je do zlata stigao za 9,80 sekundi. Snove je ostvario, a sada će durgi put doći u srpsku prestonicu.

"Bio sam u Beogradu 2017. godine i nije prošlo baš najbolje. Nisam uspio kako sam se nadao. Ali to je bilo tada kada sam se bavio skokom udalj, a sada je sada! Uzbuđen sam što se vraćam", ističe Džejkobs.

Nada se da će "Arena" biti puna za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

"Protekle dvije godine su bile zaista teške za sve. Toliko života je izgubljeno i toliko ljudi u mom rodnom regionu u Lombardiji je izgubilo ljude koje vole. Trčanje (kratke staze-sprint) nije kao skok udalj ili skok uvis gdje čujete kako publika navija za vas, gura vas dalje. Kada trčite, ne čujete ništa. Sve dok ne prestaneš. Puna arena je važna za sport i zaista se nadam da ćemo, kada se završi pandemija koronavirusa, svi moći da se vratimo u normalu. Taj zaista dobar osjećaj, kada posle trke kada nestane tenzija i osjetite da vas publika svuda oko vas podržava. Radujem se povratku takvih momenata", zaključio je Džejkobs.

Možda već u Beogradu postavi neke nove rekorde...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC