• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinka razbila Ruskinju i poručila - sav novac dajem vojsci!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Elina Svitolina je odlučila da promijeni prvobitnu odluku nakon uvjeravanja da se njena rivalka neće takmičiti pod ruskom zastavom.

 Svitolina pobijedila Potapovu - novac daje ukrajinskoj vojsci Izvor: Twitter/@Tennis/Printscreen

Elina Svitolina je prije par dana objavom najavila da će odustati od takmičenja u Montereju, pošto je ukrajinska teniserka napala ATP, WTA i ITF zbog nedostatka akcije protiv ruskih i bjeloruskih sportista usljed rata u Ukrajini.

Ona nije željela da igra protiv Ruskinje u prvom kolu tog turnira sve dok ona nastupa pod zastavom Rusije, ali je promijenila odluku poslije reakcije organizacionih tijela, pobijedila i potom poručila - sav novac od turnira dajem ukrajinskoj vojsci!

Svitolina je 15. teniserka svijeta i prva nositeljka na turniru u Montereju. Ona je Ruskinju Anastasiju Potapovu savladala 6:2, 6:1, samo nekoliko dana nakon što je rekla da nema namjeru da igra protiv nje. Razlog za to je upravo što je Potapova nastupala pod neutralnom zastavom.

Rat u Ukrajini je duboko pogodio Svitolinu, ali je ona odlučila da izađe na teren. Igrala je u žuto-plavoj kombinaciji - bojama Ukrajine. Potapovu je razbila od prvog do posljednjeg poena, ali priča se i o njenoj izjavi na terenu nakon susreta.

"Danas je bio poseban meč za mene. Veoma sam tužna, ali sam srećna što ovdje igram tenis. Bila sam fokusirana. Bila sam na misiji za moju zemlju", rekla je Svitolina i nastavila:

"Sav novac koji zaradim od nagrada daću za ukrajinsku vojsku", rekla je Svitolina, koja će ako opravda status prve nositeljke i osvoji turnir, inkasirati 31.000 dolara.

Inače, zbog novih pravila, sva ruska obilježja su "obrisana", pa tako u toku prenosa meča Svitoline i Potapove, pored imena Ruskinje nije stajala ni zastava ni oznaka iz koje zemlje dolazi:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC