• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija više nikada neće imati trku! Strašna kazna u Formuli 1 - ugovor raskinut i ne može da se potpiše novi!

Autor Dragan Šutvić

Izgradili modernu stazu, željeli da obilježe 100 godina od prve trke, a na kraju neće moći da budu domaćini...

 formula 1 ostaje bez trke u rusiji Izvor: Profimedia/HOCH ZWEI

Prethodnih dana pojavile su se informacije da će trka Formule 1 u Sočiju biti izbačena iz kalendara, kao i da bi mladi Nikita Mazepin mogao da dobije otkaz samo zato što je Rus, a iz ovog sporta stižu nove sankcije za Rusiju. Ta zemlja nikada više neće organizovati trku Formule 1!

Iako su prije samo nekoliko godina napravili stazu za najbrži cirkus na svijetu, Rusi će ostati bez prilike da ugoste najbrže bolide, jer su potpisali raskid ugovora sa FIA. Po tom raskidu, oni su se odrekli prava da u budućnosti organizuju trke Formule 1.

Možda će vas zanimati

Sa druge strane, ruski vozači mogu da učestvuju na ostalim trkama, ali bez svoje zastave i intoniranja himne ukoliko stignu do pobjede.

To znači da Mazepin ostaje dio karavana, ali je pitanje da li će voziti sve trke u predstojećem šampionatu. Prethodnih dana je Velika Britanija razmatrala da mu zabrani nastup na Sivlerstonu, koji je godinama jedno od kultnih mjesta moto-sporta.

Mazepin bi se tako našao u velikoj grupi ruskih sportista kojima je zabranjeno da se bave onim što najbolje rade. Podsjećamo, Spartak iz Moskve izbačen je iz nokaut faze Lige Evrope, paraolimpijci neće moći da nastupe na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, dok su na ozbiljne kazne naišli reprezentativci u fudbalu, košarci, odbojci...

Velika nagrada Rusije vozila se na stazi u Sočiju od 2014. godine i na njoj je uvijek pobjeđivao Mercedes. Luis Hamilton je upisao pet trijumfa, dva puta je najbrži bio Valteri botas, a jednom Niko Rozberg. Zanimljivo je da su 1913. i 1914. godine održane Velike nagrade Rusije, ali tada u Sankt Peterburgu, koji je trebalo da bude domaćin karavana i 2023. godine, kako bi se obilježila 100. godišnjica. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC