• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIA postavila ultimatum: Rus može da se takmiči ako potpiše ovo

Autor Haris Krhalić

Sin ruskog milijardera će ipak voziti u Formuli 1.

 FIA postavila ultimatum Nikiti Mazepinu  Izvor: Profimedia

Rat u Ukrajini utiče i na Formulu 1, a nakon što je objavljeno da Rusija više neće imati trku u najprestižnijoj kategoriji moto-sporta sada se odvija klupko i u situaciji Nikite Mazepina. 

Ruski vozač je sin oligarha Dimitrija Mazepina, još jednog od ruskih biznismena koji su na "crnoj listi" zbog saradnje sa Vladimirom Putinom. 

Zapravo je Nikita u Formuli 1 samo zato što je njegov otac sponor Hasa, a izgleda da će Rus ipak moći da se takmiči i naredne sezone. FIA je dozvolila da se ruski vozači takmiče pod neutralnom zastavom,a kako javlja "Dejli mejl" Mazepin će moći da nastavi F1 karijeru ako potpiše dokument u kome se obavezuje da neče podržati vojnu intervenciju Rusije u Ukrajini.

FIA je u svom dokumentu istakla da svi vozači moraju "da poštuju principe neutralnosti mira i da se solidarišu sa narodom Ukrajine i svima koji pate uslijed trenutnog konflikta". 

To je uslov za sve vozače, a FIA je za ruske i bjeloruske takmičare dodala i obavezu da "ni na koji način ne podrže (direktno ili indirektno ruske i beloruske aktivnosti".

Ipak neće moći Mazepin da se trka na svim takmičenjima, pošto je Britanija zabranila takmičenje ruskih sportista pa će tako propustiti britanski gran pri.

Rezervni vozač Pjetro Fitipaldi, unuk legendarnog Emersona Fitipaldija pomno prati ovu situaciju, jer upravo on želi da dođe na mjesto Nikite Mazepina i za sada je sigurno da će voziti makar u Britaniji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC