• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa Nadal je nepobjediv! Amerikanac je njegova 17. žrtva u nizu - Španac melje sve pred sobom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je polovina marta, Španac još ne zna za poraz ove sezone

 rafael nadal ostvario novu pobjedu na indijan velsu Izvor: Profimedia

Rafael Nadal ne staje! Aktuelni osvajač Australijan opena savladao je Britanca Dena Evansa i plasirao se u osminu finala Indijana Velsa rezultatom 7:5, 6:3. Španac je tako nastavio niz mečeva bez poraza u 2022. i trenutno ima čak 17 trijumfa u nizu.

Dok je svrgnuti "Broj jedan" Danil Medvedev šokantno izgubio od Gaela Monfisa, Nadal je opravdao ulogu favorita i izborio se sa rivalom koji je u veoma dobroj formi, što je potvrdio na startu meča. Evans je u prvom setu rano izborio brejk, poveo 3:1 i 4:2, ali Španac je ipak pokazao da je prejak u ovom trenutku.

Možda će vas zanimati

Nadal je u prethodnoj rundi napeto pobijedio Amerikanca Sebastijana Kordu, a trijumfom protiv Evansa izborio je plasman u četvrtfinale, u kojem ga čekaju još jedan domaći teniser, Rejli Opelka ili Kanađanin Denis Šapovalov. U taj meč Španac će svakako ući kao rekorder, jer je postao prvi teniser koji je ostvario 400 pobjeda na Masters 1000 turnirima. Niko nije bio uspješniji od njega u toj seriji turnira još od 1990. godine.

"Igrao sam u posljednjih nekoliko mečeva sve bolje i bolje. To je važno za moje samopouzdanje, kao i nastupi protiv dobrih rivala kao što je Den. Početak meča bio je težak, stavio me je pod pritisak i nije bilo lako dovoditi ga u teške pozicije. Ipak, poslije prvog seta stvari su krenule malo bolje po mene", rekao je Španac.

Nadal je tri puta osvajao Indijan Vels, a posljednji put je to uradio 2013. Rekord turnira u broju osvojenih pehara trenutno dijele Novak Đoković i Rodžer Federer, sa po pet osvojenih titula. Njih dvojica su po tri puta uzastopno podizali pehare i u tome su takođe najuspješniji u istoriji ovog Mastersa.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC