• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel u nastavku slomio otpor "žilave" Bosne: Banjalučani upisali 14. trijumf

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nakon ne baš sjajnog prvog poluvremena, banjalučki "crveno-plavi" u nastavku stigli do svoje igre i ubjedljive pobjede u duelu sa Sarajlijama.

 Borac - Bosna Sarajevo Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije pauze zbog nastupa reprezentacije Bosne i Hercegovine, u srijedu uveče nastavljena je Premijer liga BiH za rukometaše.

Prvoplasirani Borac m:tel dočekao je "fenjeraša" Bosnu, te upisao novi, 14. prvenstveni trijumf. Nisu Banjalučani briljirali u prvom poluvremenu, ali je u nastavku sve došlo na svoje mjesto.

BORAC - BOSNA 34:25 (17:15)

Osjetio se izostanak sjajnog beka Marka Lukića, koji se povrijedio na meču "zmajeva" u Grčkoj zbog čega će pauzirati oko devet mjeseci, pa su crveno-plavi od početka utakmice u "Boriku" zaostajali za Bosnom, ali su do odlaska na odmor uspjeli da naprave preokret i na odmor odu u malom "plusu" u pohodu ka 14. pobjedi i nastavku fantastične serije bez ijednog poraza u sezoni.

Utakmica u "Boriku" počela je minutom ćutanja zbog Dana žalosti u Republici Srpskoj nakon ubistva Radenka Bašića, načelnika kriminalističke policije u Prijedoru.

Sarajlije su bolje ušli u utakmicu i poslije prvih pet minuta poveli sa 1:3, ali su pogocima Vlade Draganića domaći uspjeli brzo da stignu do izjednačenja (4:4), da bi se potom igrali uglavnom gol-za gol do sredine prvog poluvremena (11:11).

Nikako Banjalučani nisu uspijevali da pređu u vođstvo, ali su konstatno stizali gol zaostaka protiv Bosne, da bi u 18. minutu Vlado Draganić pogodio i prvi put odveo Borac m:tel do prednosti (12:11).

Pogotkom Miloša Nježića, a onda i "krađom" Draganića koja je rezultirala golom Luke Kneževića, crveno-plavi su otišli na "plus dva" (14:12), a potom je i "bombom" Aleksandra Milićevića prednost narasla na tri razlike (16:13) na nešto više od pet minuta prije kraja prvog dijela.

Ipak sam finiš obilježile su i neiznuđene greške u napadima oba tima, pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćina od dva pogotka (17:15).

Najefikasniji kod banjalučke ekipe bili su Vlado Draganić sa šest golova, četiri je postigao Luka Knežević, a Luka Perić i Aleksandar Miličević upisali po jedan manje, dok su u taboru gostiju iz Sarajeva najbolji bili Edo Mehinagić sa četiri pogotka, koliko je uknjižio i Faruk Vražalić.

Mnogo bolje crveno-plavi djelovali su u nastavku.

Iz minuta u minut prednost je rasla, a nezaustavljiv je bio Vlado Draganić, koji je kraj susreta dočekao sa 12 golova.

Činilo se u prvom dijelu da bi gosti iz Sarajeva možda i mogli do iznenađenja u gradu na Vrbasu, ali tim Mirka Mikića već na startu nastavka krenuo je da rešeta protivničku mrežu. Prva nešto osjetnija prednost iznosila je četiri gola (20:16), u 44. minutu bilo je "plus pet" (24:19) i u tim trenucima djelovalo je da su se rukometaši Bosne predali.

To je pokazao i krajnji rezultat - 34:25.

Raspoložen je bio i golman Borca m:tel Berin Brkić sa 12 odbrana. 

Inače tim Mirka Mikića je vodeći na tabeli Premijer lige BiH sa 31 bodom, šest više od Slobode iz Tuzle, koja je večeras remizirala sa Bosnom iz Visokog 23:23. Uz to, Banjalučani imaju meč manje od Tuzlaka.

REZULTATI 19. KOLO

Izviđač - Gradačac 36:32
Gračanica - Krivaja 35:23
Maglaj - Konjuh 34:26
Bosna (V) - Sloboda 23:23
Vogošća - Sloga (D) 27:22
Borac - Bosna (S) 34:25
Leotar - Iskra 34:23
Slobodna je ekipa Sloga (GV/U)

TABELA: Borac m:tel 31, Sloboda 25, Izviđač CO 21, Leotar 21, Vogošća 20, Gračanica 19, Krivaja 18, Konjuh 17, Sloga (D) 15, Maglaj 15, Gradačac 13, Bosna (V) 13, Iskra 13, Sloga (GV/U) 11, Bosna (S) 9.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC