• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bombe padaju, a trka Formule 1 se ne odlaže: Vikali "Ne ratu" zbog Ukrajine, sada pričaju da su vozači bezbjedni!

Autor Haris Krhalić

Formula 1 je izdala saopštenje zbog kojeg mnogi neće biti srećni.

 Trka Formule 1 u Saudijskoj Arabiji neće biti odložena Izvor: Profimedia/Twitter/BNONews/Printscreen

Nevjerovatne vijesti stižu iz Saudijske Arabije! Iako u toj zemlji bukti rat, ovog vikenda će se nesmetano održati trka Formule 1!

U petak su svi bili šokirani kada je odjeknula eksplozija u blizini mjesta održavanja trke, ali sada je Formula 1 objavila saopštenje koje će mnoge razljutiti!

Oni su istakli da su od saudijskih vlasti dobijena uvjerenja da će Velika nagrada Saudijske Arabije biti bezbjedna i da u nedjelju trka može da se najnormalnije vozi.

"Formula 1 i FIA potvrđuju da poslije diskusija sa svim timovima i vozačima, Velika nagrada Saudijske Arabije biće održana prema planu. Nakon incidenta u Džedi o kojem se u petak naširoko pisalo, započeta je diskusija sa svim akcionarima, saudijskom vladom i bezbjednosnim agencijama, koje su dale sigurnosna uvjerenja da je takmičenje bezbjedno", navodi se u saopštenju Formule 1 i FIA.

Ovakav rasplet događaja odigrava se nedugo nakon što su gotovo svi vozači Formule 1 pozirali ispred ukrajinske zastave, u majicama sa porukom "Ne ratu"

Aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferstapen takođe je istakao i da "ako je zemlja u ratu, onda nije u redu da se u njoj održava trka", aludirajući na odluku da se otkaže trka u Sočiju u Rusiji, koja se ove sezone neće voziti.

Ipak, očito je da ovo "pravilo" ima svoj izuzetak. Trka u Saudijskoj Arabiji se neće odložiti, iako je Džeda, mjesto održavanja trke, bombardovana u petak.

Tamo koalicija oko Saudijske Arabije vodi rat protiv militantne šiitske grupe iz Jemena, Ansel Alah, čiji članovi su poznatiji kao Huti. Upravo oni su u petak bili razlog za eksploziju u Džedi, kada su pogodili naftno postrojenje saudijske državne kompanije "Aramko".

Uostalom, "Aramko" je i jedan od većih sponzora Formule 1, a to ime biće prisutno i na stazi u nedjelju dok se usred rata bude vozio "najbrži cirkus na svijetu".

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Draža arapska od ruske nafte

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC