• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirko Mikić poslije pobjede Borca m:tel u Bugojnu: Golman je pratio odbranu, ona je pratila njega!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener banjalučkog Borca m:tel Mirko Mikić smatra da je uprkos povredama njegov tim odigrao kvalitetnu utakmicu u Bugojnu gdje je zabilježio 15. pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 RK Iskra - RK Borac 20:23, izjava Mirko Mikić za MONDO Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučani su nastavili seriju pobjeda i u 20. kolu prvenstva BiH i ostali jedina ekipa koja još nije doživjela poraz u aktuelnoj sezoni Premijer lige BiH.

Crveno-plavi su u subotu savladali Iskru u Bugojnu u prilično zahtjevnoj utakmici, posebno jer je domaćin bio jako motivisan borbom za opstanak odigravši izuzetno čvrsto, posebno u prvom poluvremenu, ali je u nastavku mladi tim Mirka Mikića pokazao karakter, uprkos izostanku brojnih igrača zbog povreda (20:23).

"Bilo je vrlo teško, kao što smo i očekivali. Imali smo ogromnih kadrovskih problema, nekoliko igrača nam je nedostajalo, a domaćin se bori za opstanak u ligi. Utakmica je krenula nervozno, bilo je teških situacija u napadu. Znali smo da ukoliko želimo da napravimo rezultat, onda moramo da odradimo defanzivno dobru utakmicu, tako da opet smatram da je odbrana dobila meč. Timski smo igrali, posebno u drugom poluvremenu. U prvom je bilo problema i u napadu i odbrani, ali na sreću, defanziva je proradila u nastavku i to je ono što je prelomilo na našu stranu. Mislim da smo napadački igrali nešto lošije nego inače, ali i to je očekivano s obzirom na broj povrijeđenih igrača", rekao je Mikić za MONDO.

Ono što je rezultatsku klackalicu odvelo na stranu banjalučke ekipe, prema njegovom mišljenju, bila je svojevrsna "simbioza" odbrane i golmana Berina Brkića, koji je u trenucima dok se "lomila" utakmica, bio nesavladiv.

"Berin je bio stvarno dobar, ali da nije bila odbrana toliko dobra, ne bi ni on bio toliko kvalitetan, tako da se to dobro dopunjavalo. Berina je dobro pratila odbrana, a i Berin je dobro pratio nju veći dio utakmice. Čestitam mojim igračima, a Iskri želim svu sreću u nastavku sezone", dodao je trener crveno-plavih.

Ovom 15. pobjedom u sezoni, Borac m:tel je zadržao najmanje šest bodova prednosti ispred drugoplasirane tuzlanske Slobode.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

Ma šta Mikić ima da priča. Gdje je on bio 1989. godine, bilo nas 100 na treningu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC