• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca m:tel Mirko Mikić srećan što "klinci" nisu izgubili glavu: To je najveći dobitak protiv Bosne!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac m:tel nastavio je seriju pobjeda u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Mirko Mikić izjava nakon RK Borac - RK Bosna Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su ubjedljivo slavili protiv sarajevske Bosne rezultatom 34:25 (17:15) i zbog remija Slobode povisili razliku na "plus šest" bodova prednosti.

Međutim, trijumf protiv "studenata" je stigao dosta teže nego što to sugeriše rezultat.

"Bilo je dosta teško posebno u prvom dijelu, uostalom tako je i u većini utakmica i onih koje smo dobijali na gol ili dva, odnosno onih koje smo pobjeđivali sa kao večeras devet razlike, uvijek 'kuburimo' s otvaranjem mečeva. RIjetko kada smo nekog riješili na početku, međutim, spremni smo bili na to. S obzirom da nam je poprilično skraćena rotacija, a sada nemamo ni Marka (Lukića), koji će nam nenormalno faliti jer je jedan od naših najvažnijih igrača, neka djeca su pokazala fine znakove da se na njih može računati u nastavku i to je ono što je najvažnije. Dobili smo jednog ili dva igrača, koji su iako neiskusni, nisu izgubili glavu i odigrali su inteligentno, disciplinovano, odnosno onako kako se od njih traži i ofanzivno i defanzivno pa s nestrpljenjem očekujem naredne utakmice. Moramo da popravimo odbranu posebno iz prvog dijela, padali smo na neke stvari koje smo znali i bili spremni, ali očigledno nedovoljno", istakao je Mirko Mikić, trener Banjalučana.

"NEMA ZIME ZA BOSNU"

Uprkos činjenici da utakmica između Borca m:tel i Bosne više se ne može okarakterisati derbijem, Mikić je uvjeren da "studenti" rade dobar posao i da će se uskoro vratiti u sami vrh bh. rukometa.

"Suština svega je da ekipe koje imaju omladinske kategorije neće nikad biti u prevelikom problemu što se pokazalo od osnivanja Premijer lige BiH. Bosna je imala jedan vakum gdje se nije dovoljno dobro radilo sa omladinskim selekcijama. Moj kolega Zule, Zuhdija Korkalić, radi fin posao, daje šansu klincima 2002. godište, čak nekima 2004. godište, kao i kod nas, pa nema zime za Bosnu. Možda će ove sezone ići malo teže, ali ja se nadam da će uspjeti da obezbijede opstanak i da ćemo ih uskoro gledati u ozbiljnoj ulozi u ligi. Želim im svu sreću i mislim da idu ispravnim putem. Uvijek sam hvalio ekipe koje daju šansu svojim igračima, poput Izviđača ili drugih koji su odlučili da idu tim putem", dodao je Mikić.

Borac m:tel je poslije 19 kola sakupio 31 bod, šest više od drugoplasirane Slobode, dok je sarajevska Bosna na posljednjem mjestu sa devet poena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC