• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraljevska etapa trke Beograd - Banjaluka završava u Vlasenici: Onaj ko bude najbrži ima velike šanse za ukupnu pobjedu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najteža etapa 16. izdanja biciklističke trke „Beograd - Banjaluka“ biće vožena 15. aprila od Bijeljine do Vlasenice, koja će po četvrti put biti domaćin karavanu od oko 450 ljudi.

 Vlasenica domaćin kraljevske etape trke Beograd - Banjaluka Izvor: Zvanična prezentacija opštine Vlasenica/Vesna Gadžunović

Opština u istočnom dijelu Republike Srpske dobila je priznanje za najboljeg domaćina 2020. godine, a načelnik Miroslav Kraljević kaže da će i ovsj put sve biti na najvišem nivou.

"Ponovo imamo priliku da budemo dio organizacije svjetskog događaja koji je za mene kao čovjeka mnogo više od simbolike spajanja Beograda i Banjaluke. Zadovoljstvo je što smo domaćini etape i ne sumnjam da će sve što je do nas biti ispoštovano na najvišem nivou. Ova trka je najbitniji sportski događaj za našu opštinu jer ona izlazi iz domena ne samo Vlasenice nego i Republike Srpske i Srbije. Siguran sam da će biti veličanstveno", rekao je Kraljević.

Tehnički direktor trke Saša Gajičić rekao je da je etapa od Bijeljne preko Šekovića do Vlasenice duga 123 kilometra, ali je zbog uspona u Šekovićima, kao i na samom cilju u Vlasenici gdje će biti voženi krugovi daleko najteža.

"Vrlo je verovatno da će pobjednik ove kraljevske etape biti na kraju i konačan pobjednik ili će bar imati velike šanse za to", rekao je Gajičić.

Trka već tradicionalno startuje iz Beograda, s tim što će prestonica Srbije ove godine biti domaćin timskog hronometra 13. aprila, koji je praktično prva etapa. Dan kasnije voziće se druga etapa od Obrenovca do Bijeljine koja je najznačajnija jer biciklisti granicu između svije zemlje prelaze bez zaustavljanja. Potom je večć opisana treća etapa od Bijeljine do Vlasenice.

Već 16. aprila karavan kreće iz Doboja, a poslije 165 kilometara i spektakularnih krugova biciklisti će proći kroz cilj u Prijedoru. Posljednja etapa je na programu 17. aprila od Dervente preko Srpca, Gradiške, Laktaša do Banjaluke.

"Pregovori sa Vlasenicom praktično su završeni u nekoliko minuita. Mislim da to dovoljno oslikava odnos načelnika, gospodina Željka Lukića i Vlaseničana prema ovom događaju. Raduje me što poslije dvije godine kada smo praktično morali da molimo da se ne okupljaju u velikom broju na gradskom trgu, sada možemo da ih pozovemo da daju podršku biciklistima iz 30 zemalja svijeta. Trka ove godine po prvi put ima pet etapa, a na startu će se pojaviti 176 biciklista iz 26 timova", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Šekovići prolazni cilj

Baš kao i prošle godine prolazni cilj etape od Bijeljine do Vlasenice biće u Šekovićima. Načelnik opštine Miladin Lazić i direktor trke Vladimir Kuvalja usaglasili su se da u ovom mjestu bude brdski cilj najteže etape, a nema sumnje da će će veliki broj mještana podržati bicikliste na jednom od najvećih uspona tokom trke.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC