• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je prvi na svijetu zbog ovih 10 bodova! Nevjerovatna razlika na vrhu, objavljena je najnovija ATP lista

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pogledajte najnoviju rang-listu!

 novak đoković ima 10 bodova prednosti ispred danila medvedeva Izvor: MN Press/www.atptour.com/Screenshot

Zahvaljući porazu Danila Medvedeva u Americi protiv poljskog tenisera Huberta Hurkača, Novak Đoković ostao je prvi teniser svijeta i ove nedjelje. Nole je lider zahvaljujući razlici od samo 10 bodova u odnosu na drugoplasiranog Rusa.

Medvedev će morati na prinudnu pauzu od nekoliko mjeseci zbog operacije hernije, pa je već poznato do kada će Novak ostati prvi na svijetu. Takođe, poznato je da će Nole od kraja ove nedjelje konačno učestvovati na turniru, jer je već u Monte Karlu i sprema se za nastup na tamošnjem mastersu.

Izvor: ATP screenshot

Kada su u pitanju niže pozicije, njemački teniser Aleksandar Zverev preuzeo je treće mjesto od Španca Rafaela Nadala, Grk Stefanos Cicipas i Italijan Mateo Beretini zadržali su peto i šesto mjesto, a Norvežanin Kasper Rud preuzeo je sedmo mjesto od Andreja Rubljova iz Rusije.

Kanađanin Feliks Ože-Alijasim zadržao je deveto mjesto, a Britanac Kameron Nori napredovao je za dvije pozicije i prvi put u karijeri nalazi se medju 10 najboljih na svjetskoj rang-listi. Takođe, Španac Karlos Alkaraz je osvajanjem mastersa u Majamiju napredovao za pet mjesta i sada je 11. igrač svijeta, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Od srpskih igrača Miomir Kecmanović napredovao je za 10 mjesta i sada je 38. sa 1.211 bodova, a Filip Krajinović popravio je plasman za jedno mjesto i popeo se na 39. sa 1.171 bodom. Dušan Lajović pao je za dva mjesta, na 48. sa 1.056 bodova, a za dva mjesta plasman je pokvario i Laslo Đere pa je sada 55. na listi sa 971 bodom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC