• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat predlaže - napravite regionalnu ligu bez Srbije! Bivši reprezentativac hoće novo takmičenje: Bilo bi dobro za sve!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bivši hrvatski reprezentativac ima novi prijedlog...

 vedran zrnić za novu rukometnu regionalnu ligu Izvor: YouTube/Screenshot/SEHA Gazprom League

Rat u Ukrajini i dešavanja iz tog dijela svijeta imaju veliki uticaj na sport širom svijeta. Izuzetak nije ni rukometna SEHA liga. Tamo je takmičenje stopirano i veliko je pitanje hoće li uopšte biti nastavljeno. U toj ligi igraju timovi iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bjelorusije, Ukrajine, Mađarske...

Dok se čeka odluka oko toga nekadašnji hrvatski reprezentativac i sportski direktor Neksea iz Našica Vedran Zrnić je govorio upravo o tome. Njegova ideja je da se formira regionalna liga, ali da tu ne učestvuju timovi iz Srbije. Da li je samo "zaboravio" ili je nešto drugo u pitanju, nije još uvijek poznato, mada je njegova izjava dospjela u centar pažnje.

Možda će vas zanimati

On je govorio upravo o tome, kako o dešavanjima u Ukrajini koja utiču na SEHA ligu, tako i na prijedlog o stvaranju zasebnog takmičenja.

"Možda bi bilo dobro da se napravi neka regionalna liga sa timovima iz Slovenije, Makedonije, Mađarske, Austrije, da skupljamo iskustvo, bilo igračka ili organizaciona", rekao je Zrnić za hrvatski "Sport klub".

Potom je pričao o SEHA ligi.

"Nama odgovara to što je odloženo, imamo pretrpan raspored. U isto vrijeme ne bi bilo dobro da nema te lige, jer je dobra za razvoj mladih igrača. Da smo recimo ispali iz Evrope ne bismo imali ništa osim hrvatske lige, što bi za nas bilo ubitačno. Imamo veliki roster igrača, tri ili četiri mjeseca bismo samo trenirali", poručio je Zrnić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC