• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak doživio debakl, a uvećao prednost na ATP listi: Ostaje prvi u inat cijelom svijetu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Istina, Novak Đoković je odigrao loše u Monte Karlu, ali je i pored toga uspio da uveća prednost na vrhu rang liste i još neko vrijeme će svi morati da ga zovu najboljim igračem svijeta.

 novak đoković povećao prednost nad danimlom medvedevim Izvor: Profimedia/DPPI/Jean Catuffe

Najbolji teniser svijeta šokantno je završio učešće u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu nakon što je od njega bolji bio Alehandro Davidovič Fokina (6:3, 6:7, 6:1), ali to se neće odraziti na ATP listu. Od ranije se zna da Danil Medvedev propušta sezonu šljake, a Novak je već počeo da mu bježi na listi.

Ove nedjelje je razlika bila rekordno mala - samo 10 poena u korist Srbina, a već od sljedeće će situacija biti drugačija i to još bolja u korist najboljeg igrača svijeta!

Možda će vas zanimati

Novaku Đokoviću oduzeće se manje bodova nego Danilu Medvedevu, pa će srpski teniser naredne nedjelje imati "čak" 110 bodova više od Rusa. Da budemo precizni, Novak Đoković će na vrhu biti sa 8.340 bodova, dok će ga Danil Medvedev pratiti sa 8.230.

Njih dvojica će u narednoj nedjelji biti na samom vrhu liste, iako ne mogu da se pohvale velikim rezultatima u posljednje vrijeme. Novak je odigrao samo dva turnira ove godine i nije bio blizu osvajanja titule na njima, dok je Danil Medvedev "potonuo" nakon izgubljenog finala u Melburnu. Sada ga očekuje i pauza zbog povrede, pa će moći da "uhvati" Novaka jedino ako on bude zaređao sa lošim rezultatima.

Razlika na vrhu ATP liste mogla bi da raste u Đokovićevu korist i narednih nedjelja.

Srpskog tenisera čeka Serbia open gdje je igrao polufinale, zatim Masters u Rimu gdje je bio finalista prethodne sezone, a onda odbrana titule na Roland Garosu. Već je isticao da mu je to glavni cilj za ovaj dio sezone i da do Pariza mora da podigne formu na najviši nivo.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC