• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima šest grend slem titula i tri odlaska u penziju: Legenda je sad stvarno rekla dosta - više se ne vraća na teren!?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekada najbolja teniserka planete još jednom donijela odluku o povlačenju.

 kim klajsters odlazi u penziju Izvor: Profimedia

Nekada najbolja teniserka svijeta ponovo odlazi u penziju. Kako je Kim Klajsters (38) saopštila na svom instagram profilu, ona se više takmiči na profesionalnim turnirima i po treći put u životu "kači reket o klin".

Ova odluka nije neočekivana, pošto je Belgijanka prilično bezuspješno pokušavala da se vrati u vrh svjetskog tenisa. Pravi proboj je najavila prethodne jeseni, iako je njen posljednji pokušaj trajao još od februara 2020. godine.

Možda će vas zanimati

Tada se po drugi put vratila na teniske turnire, ali sa mnogo manje uspjeha nego ranije. Nije uspjela da parira daleko mlađim koleginicama, teniserkama koje su bile tek djevojčice dok je ona u prvom mandatu harala svijetom.

Podsjećamo, Kim Klajsters je davne 2003. godine prvi put stigla na čelo WTA liste, a i prije toga je osvajala velike turnire. Karijeru će završiti sa šest grend slem titula od kojih su četiri u singlu i dvije u dublu, a ima trofeje i sa takmičenja poput Završnog mastersa ili FED kupa.

Zauvijek će ostati upamćena njena impresivna sezona 2003. kada je osvojila devet titula u singl i još sedam u dubl konkurenciji - sa svojom partnerkom Sugijamom. Te godine uspjela je da bude na prvom mjestu obje WTA liste - i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. Takođe, tokom godine je odigrala čak 170 mečeva u dvije konkurencije.

Prvi put se penzionisala 2007. godine, da bi se vratila dvije godine kasnije, ali je 2012. godine ponovo otišla u penziju. Tokom 2019. godine najavila je novi povratak, ali je na njen treći mandat na WTA turu mnogo uticala i korona. Turniri se nisu održavali redovno, a ona u poznim igračkim godinama nije uspijevala da uhvati pravu formu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC