• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal: Umjesto suspenzije, postaće najbolji na svijetu?! Čovjek na uslovnoj skida Novaka!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji teniser svijeta mogao bi ponovo da izgubi čelnu poziciju na listi, ali to može da spriječi na turniru koji se igra u Srbiji.

 aleksandar zverev mogao bi skinuti novaka đokovića sa prvog mjesta atp liste Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rano je završio učešće u Monte Karlu pošto ga je Alehandro Davidovič Fokina savladao u drugom kolu, pa bi uskoro mogao da ima problem sa ostankom na čelnoj poziciji ATP liste. Ukoliko ne bude dominirao u Beogradu, gdje igra naredni turnir, Đoković bi mogao da ostane bez prvog mjesta.

Kako Danil Medvedev narednih nekoliko nedjelja neće biti na turnirima zbog povrede, najveća prijetnja srpskom teniseru biće Aleksander Zverev, momak koji pukom srećom igra turnire. Da je ATP bio malo odgovorniji, on bi trenutno "trošio" suspenziju zbog nedoličnog ponašanja.

Možda će vas zanimati

Njemački teniser je krajem februara pravio veliki skandal na turniru u Akapulku. Nakon poraza u dubl konkurenciji tri puta je reketom udario po stolici u kojoj je sjedio glavni sudija. Tada se razmišljalo o njegovoj kazni i suspenziji na barem nekoliko mjeseci, ali je na kraju slučaj prošao bez većih sankcija.

Izbačen je sa tog turnira, bilo je i novčanih kazni za Nijemca, ali je on nastavio sezonu u kojoj po prvi put može da preuzme čelo ATP liste.

U međuvremenu su se o njegovom slučaju oglašavali brojni teniseri i ljudi iz ovog sporta. Među prvima bio je Novak Đoković, Serena Vilijams je napomenula da bi ona bila u zatvoru da je radila tako nešto, a i Vilander je bio protiv Saše. I sam Zverev se oglašavao o tom skandalu nakon što su mu rekli da je izbačen sa turnira u Meksiku.

Njemački teniser je od tada pod uslovnom kaznom, a Novaka Đokovića mora da brine to što Nijemac ima pravo da učestvuje na svim najvećim turnirima. Kako je izračunao američki novinar Ben Rotenberg, jedan od najvećih kritičara srpskog tenisera, Zverev bi već u narednim nedjeljama mogao do prvog mjesta na listi!

Pošto se spektakularno izvukao iz problema protiv Janika Sinera, Saša je ostao u konkurenciji za trofej u Monte Karlu. Ta titula, kao i trofej na turniru 250 serije u Minhenu naredne nedjelje, donijeće mu prvo mjesto na ATP listi pred Madrid ukoliko Novak Đoković ne stigne do polufinala Beograda...

Nadamo se da se to neće desiti i da će Novak na terenima u glavnom gradu Srbije pokazati podizanje forme koja se tempira za Rolan Garos.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC