• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni Rus žestoko napao Đokovića jer je branio Ruse: A Srbin koji nije za Ukrajince posebno je neprikladan...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je stao na stranu suspendovanih ruskih tenisera koji ne mogu da igraju na Vimbldonu, a zbog toga ga je napao čuveni ruski šahista Gari Kasparov.

 Gari-Kasparov-napao-Novaka-Djokovica Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Vimbldon je odlučio da ove sezone zabrani nastup teniserima iz Rusije i Bjelorusije, a razlog je rat u Ukrajini, odnosno to što vjeruju da bi Vladimir Putin eventualni uspjeh Danila Medvedeva ili nekog od njegovih kolega ili koleginica iskoristio u propagandne svrhe.

Nije pomoglo ni to što su se teniseri ogradili od vojne invazije na Ukrajinu, pa mnogi smatraju da je odluka Vimbldona prestroga. Među njima je i Novak Đoković koji je govorio "bez dlake na jeziku", pa opet zbog toga postao meta kritika...

"Ne podrźavam to. Odrastao sam uz sankcije, znam kakav je osjećaj kad vas drugačije gleda svijet, jer je stvorena loša slika. Bio sam žrtva toga kao i mnogi Srbi. To je suludo. Ja sam dijete rata, znam kako je izgubiti bliske ljude, neki još pate zbog svega toga. Biću protiv toga zauvijek", poručio je Novak Đoković tokom održavanja Serbia Opena i nije dugo trebalo da se njegova poruka čuje u svim medijima svijeta.

Đoković je poručio da Rusi imaju "pravo da se takmiče na osnovu renkinga, a ne nacionalnosti", što je posebno zasmetalo ruskom šahovskom šampionu Gariju Kasparovu koji mu je replicirao na Tviteru.

Kasparov, jedan od glasnijih kritičara Vladimira Putina, poručio je Srbinu da žestoko griješi u svojoj procjeni.

"Rusija možda može da se takmiči po rankingu, ali oni ubijaju po nacionalnosti. Ruski sportisti koji ne osuđuju Putinov rat istrebljenja u Ukrajini ga podržavaju ćutanjem. A Srbin koji to ne učini posebno je neprikladan s obzirom na istoriju...", kazao je Kasparov pritom vjerovatno aludirajući na NATO bombardovanje 1999. godine.

Novak Đoković nije odgovarao Gariju Kasparovu na ovu provokaciju, za šta možda i nema potrebe, bio je među prvim teniserima koji su osudili rat u Ukrajini i čak se javio da pomogne Stahovskom, međutim to se brzo zaboravlja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Гари Каспаров није ни Гари Каспаров него Хари Вајштајн, какав он рус. Син азера и јерменке рођен у Бакуу, Азербејџан, прозападњак, ма небитан лик тотално, свака част за шах, али ставови су му 0

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC