• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći teniski talenat Evrope je Dobojlija: Zašto sam odabrao Srbiju umjesto BiH?!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Jedan od najvećih teniski talenata ne samo u Bosni i Hercegovini i regionu, nego i u Evropi, Marko Maksimović, odlučio je da se takmiči pod zastavom Srbije.

 Marko Maksimović za MONDO: Zašto sam odabrao Srbiju umjesto BiH? Izvor: Anadolija/Miomir Jakovljević

U razgovoru za MONDO pobjednik završnog juniorskog Mastersa za 2021. godine objasnio je zašto se odlučio na ovaj korak.

"U BIH nisam dobijao ništa, nisam imao nikakve uslove, štaviše, bili su katatstrofalni i to su najveći razlozi zašto sam se odlučio za odlazak u Srbiju. Sve je dosta bolje u Srbiji. Radim u Beogradu na akademiji Novaka Đokovića gdje imam odlične uslove da treniram i napredujem", rekao je mladi teniser.

Maksimović je nedavno imao i priliku da trenira sa najboljim svjetskim teniserom.

"Bilo je fantastično, on je najbolji igrač svih vremena, imao sam privilegiju da treniram sa njim i hvala mu na tome", rekao je mladi teniser koji je dobio i par savjeta od svog idola.

"Da, podijelio mi je par savjeta, a najvažnije je rekao mi je da samo radim i trudim, a da će ostalo doći. Njegove riječi imaju težinu jer znam šta je on sve prošao u karijeri".

UZORI

"Ne pratim iskreno druge sportove osim tenisa, pa su moji uzori isključivo teniseri, prije svega Novak Đoković, koji je najveći teniser u istoriji. Osim njega volim i Dominika Tima", naglasio je mladi teniser iz Doboja.

U oktobru prošle godine Maksimović je osvojio završni Masters za juniore u Monte Karlu i postao tek drugi teniser sa ovih prostora kojem je to pošlo za rukom, a prvi je bio upravo Novak Đoković.

Uprkos ovom velikom uspjehu mladi talenat iz Doboja ostaje "čvrsto" na zemlji i ide polako malim ali sigurnim koracima.

"Nije se ništa promijenilo od tada, osim što sam počeo da više i jače treniram. Idem polako, plan mi je da igram juniorske turnire i poneki profesionalni seniorski. Prvi na kojem ću nastupiti je fjučers u mom rodnom gradu, Doboju 9. maja, gdje sam dobio pozivnicu", rekao je Maksimović i dodao:

"Ranije sma imao priliku da igram kvalifikacije, sada ću igrati glavni turnir, ali mogu da kažem da se dosta razlikuje profesionalni tenis od juniorskog. Moje je da radim i napredujem, nigdje ne žurim".

Nakon nedavnog polufinala juniorskog turnira u Subotici, Maksimović trenutno igra na juniorskom turniru u Nišu gdje ga očekuje treće kolo, a talenat iz Doboja očekuje još dobrih partija.

"Upao sam bio u neku krizu u zadnja dva mjeseca, ali sam se sada vratio i igram dosta bolje. Igrao sam polufinale u Subotici, sada sam dobio Čeha u drugom kolu u Nišu, igraću treće kolo i vjerujem da će biti dobrih rezultata", poručio je Maksimović.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob Rock

Pa ko bi se takmičio pod onom izmišljenom zastavom V. Petriča?!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC