• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan skalp Srbije, pala i moćna Španija: Dušan Mandić odlučio pobjednika - pred svojim golom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Još jedan trijumf srpskog tima na turniru u Crnoj Gori.

 srbija pobijedila španiju Izvor: MN PRESS

Poslije trijumfa protiv olimpijskog vicešampiona, Grčke, reprezentacija Srbije savladala je u Crnoj Gori i izuzetno jak sastav Španije 11:10. Tim trijumfom, ekipa Dejana Savića obezbijedila je put u finale Svjetske lige i nagovijestila svoje velike mogućnosti. "Delfine" sada očekuje meč protiv Italije u finalu, ali on će biti za pretiž, jer je srpski tim obezbijedio učešće na turniru u Strazburu.

"Srbi su bili bolji sve vrijeme, Španija je samo izjednačila na 4:4 i u finišu 10:10. Sve ostalo u znaku borbenih srpskih igrača koji su izdržali i u najmanju ruku čudan sudijski kriterijum, pa meč nisu završila trojica naših vaterpolista. Bolji od ostalih bili su Mitrović, Mandić, Radulović, Strahinja Rašović i Jakšić čiji je gol na 2,43 minuta prije kraja riješio meč sa igračem više. Za igrača utakmice proglašen je Marko Radulović", objavio je Vaterpolo savez Srbije.

U posljednjih osam minuta Španija je presingom uspjela da brzo anulira prednost srpskog tima od tri gola ali nije uspjela da preokrene. Odlična igra sa igračem manje dala je rezultat, borbenost, strpljivost i motiv su donijeli dragocjenu pobjedu koja će mnogo značiti za budućnost jer se prije svega pored karaktera i volje vidio i ogroman prostor za napredak.

Pogledajte sjajnu reakciju Dušana Mandića u posljednjim sekundama utakmice:

"Pokazali smo karakter bili kao jedan. Uspjeli smo da sve izdržimo. To nam daje nadu da možemo da budemo još bolji. Italiju poznajemo, dugo igramo jedni protiv drugih i daćemo sve od sebe", rekao je Sava Ranđelović, dok je kapiten Branislav Mitrović čestitao igračima trijumf.

"Ovo je jaka utakmikca za ovaj sastav. Jako je bitna pobjeda ali je birna odbrana koja mora da bude još bolja. Loše je što igramo u devet uveče, malo je vremena za oporavak. Ali hoćemo da odigramo još jednu dobru utakmicu".

Španija – Srbija 10:11 (1:3, 3:3, 3:4, 3:1)

Bazen SC Morača. Sudije: Savinović (Hrvatska), Perešvili (Gruzija). Igrač više: Španija 15 (4), Srbija 8 (4). Peterci: Španija 1 (0), Srbija 1 (1)

ŠPANIJA: Agire, Munariz, Granados 3, Sanahuja, De Toro, Larumbe 3, Baroso, Famera 2, Taul 1, Perone 1, Kabanas, Bustos, Lorio. Selektor:Martin.

SRBIJA: Dobožanov, Mandić 2, Dedović, Ranđelović, Lazić, Vico 1, S.Rašović 2, Pljevančić, Jakšić 2, Radulović 3, Gogov 1, V.Rašović, Mitrović. Selektor: Savić.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC