• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekera premještaju iz najgoreg britanskog zatvora: Legendarni teniser dobija bolje uslove, pa ga šalju kući?!

Autor Dušan Ninković

Legenda njemačkog tenisa Boris Beker trenutno je u zatvoru u južnom dijelu Londona, nedaleko od Vimbldona koji je tri puta osvajao.

 Borisa-Bekera-premjestaju-u-bolji-zatvor. Izvor: MN PRESS

Legendarni njemački teniser Boris Beker (54) osuđen je na dvije godine i šest mjeseci zbog bankrota i sakrivanja imovine kako bi izbjegao plaćanja, a trenutno je smješten u ozloglašeni zatvor Vandsvort, jedan od najgorih u Britaniji.

Nijemac će morati da se susretne sa lošim higijenskim uslovima, prljavštinom, pacovima, narkoticima, tučama,... Za sada još nije imao priliku za to jer prve dane zatvorskog života provodi u samici, a možda postoje i dobre vijesti za njega u ovoj situaciji.

Beker će zbog posebnih pravila koja trenutno vladaju u zatvoru Vandvort početak odsluženja kazne provesti sam u ćeliji, a nakon šest nedjelja mogao bi da dobije premještaj u neki drugi objekat. Kako navode "Miror" i "Dejli mejl", Boris Beker bi mogao ubrzo da bude prebačen u zatvor sa boljim uslovima i manjim obezbjeđenjem.

Kako je on osuđen za nenasilan prekršaj, rigorozno obezbjeđenje koje u Vandsvortu mora da koristi silu gotovo četiri puta dnevno uopšte nije potrebno. Zato bi Bekera iz zatvora kategorije "B" prebacili u sljedeću, kategoriju "C".

Ne samo da bi mu to olakšalo boravak tokom izdržavanja kazne, već bi moglo da utiče i na ranije puštanje. Ukoliko tokom prvih šest nedjelja Beker bude pokazao dobro vladanje, možda će biti prebačen u novi zatvor. Ukoliko i u njemu bude uzoran zatvorenik, Nijemac bi mogao i na kućno odsluženje kazne!

Pojedini mediji u Britaniji licitiraju brojkama koje se kreću od 10 do 15 mjeseci, a nakon tog perioda Boris Beker bi mogao da zatraži puštanje iz zatvora. Ostatak kazne odradio bi u kućnom pritvoru, sa nanogicom koja bi mu ograničavala kretanje u spoljnom svijetu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC