• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakova ispovijest - još ga proganja Australija: Teško je to opisati riječima, još uvijek se borim sa tim!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković tek u prethodnih nekoliko mečeva uspjeva da zaboravi sve što mu se dešavalo pred prvi grend slem u sezoni.

 Novak-Djokovic-emotivno-stanje-posle-Australije Izvor: Twitter/@TennisChanneli

Novak Đoković je u Australiji na početku sezone proživio pravu dramu, pošto mu je prvo dozvoljeno da uđe u zemlju i da nastupi na Australijan openu, a onda je poslije brojnih medijskih napada i čak dva suđenja deportovan iz države.

Nakon toga dugo nije mogao nigdje da igra, a kada se vratio na teren u Dubaiju bio je daleko od svoje prave forme. Sada je u jednom intervjuu u Madridu priznao da nije dobro procijenio stanje u kome se nalazi poslije svega što se desilo.

"Nakon što sam se vratio iz Australije, moram priznati da sam možda malo potcjenjivao emocionalno stanje u kojem sam bio. Pomislio sam: 'Znaš, pa, ja sam van Australije, to je što je. Šta se desilo, desilo se, idemo dalje'". počeo je Novak svoju ispovijest.

Ipak, kako je vrijeme prolazio on je shvatio da je poslije svega što se desilo ipak bilo teško tek tako nastaviti dalje. 

"Ali onda sam u narednim mesecima osjećao da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još uvijek tu. Tek sam u posljednjih nekoliko nedjelja osjetio da izlazim iz toga i da to pretvaram u pozitivnu energiju i motivaciju. Ali bilo je situacija sa kojom se nikada nisam susretao u svim godinama u kojima sam do sada igrao, ali i bavio se teniskom politikom. Mislim da sam vrlo iskusan kada su u pitanju razni aspekti mog života i tenisa, ali ovo je ipak bilo nešto potpuno neočekivano", priznao je najbolji teniser svijeta.

Sada Novaka očekuje duel sa Hubertom Hurkačem i osjeća se mnogo bolje. Ipak, kada se tek vratio na teren nije bio onaj pravi.

"Jeste, uticalo je na mene, više mentalno i emocionalno nego fizički. Kada sam počeo da igram zvanične mečeve osjetio sam da zapravo nije lako samo tako završiti sa tim. I dalje sam morao da se izborim sa tim osjećanjem.Teško je opisati, nemam riječi da to opišem, ali imao sam osjećaj koji me je sputavao pomalo. Pogotovo u prvih nekoliko turnira u tih nekoliko prvih mečeva. Jednostavno nisam bio ja. Bio sam nervozniji nego obično i mentalno sam bio defanzivan", objasnio je Đoković.

Ipak, prekretnica bi mogla da bude Beograd. Na Serbia openu je igrao mnogo bolje, stigao je do finala u kome je uzeo jedan set Andreju Rubljovu i osjetio je da mu se polako vraća prava energija.

"Trebalo mi je vremena da to prebrodim, ali uz veliku podršku publike u Srbiji, uz sjajnu energiju koju sam tamo osjetio pomoglo mi je da to prevaziđem", završio je Novak. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC