• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak igra protiv "novog Nadala" za kog navija njegov sin!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković i Karlos Alkaraz sastaju se u polufinalu Madrida, a meč počinje u 16 časova. Evo gdje uživo možete da ga pratite.

 Novak igra protiv Karlosa Alkaraza u Madridu Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Profimedia/MN Press

Novak Đoković se za finale mastersa u Madridu bori sa Karlosom Alkarazom, odlučeno je nakon lake pobjede srpskog asa u petak, odnosno možda i najveće pobjede španskog tinejdžera u karijeri!

Alkaraz je savladao svog "učitelja" Nadala usred Madrida (6:2, 1:6, 6:3) i tako je zakazao duel sa još jednim elitnim teniserom, najvećim svih vremena. Najbolji igrač nove generacije imaće veliku podršku sa tribina kada u subotu od 16 časova izađe na megdan sa trofejnim Srbinom, ali nadamo se da je to početak lijepog rivalstva.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz se nikada do sada nisu susreli na turnirima, pa će im duel u Madridu biti prvi od vjerovatno mnogih koje ćemo gledati u narednim godinama pošto srpski as nije ni blizu kraja igračke karijere.

Zanimljivo je da su se Đoković i Alkaraz sreli pred početak mastersa u Madridu i sparingovali. Prema priznanju mladog tenisera iz Španije koji je prije nekoliko dana proslavio 19. rođendan, Novak Đoković ga je na tom meču "razbio" i pre nego što je susret prekinut - najbolji teniser svijeta je vodio 6:1, 1:2...

Ipak, to je samo trening, a ono pravo vidjećemo u subotu kada se budu borili uz navijače, uz nervozu i pritisak, sve ono sa čime se obojica odlično nose, neki bi rekli da Alkaraz više liči na Đokovića nego na Nadala.

Meč između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza igra se u subotu od 18 časova uz prenos na Sportklubu.

"Mnogo je stvari koje su posebne kod njega. Oborio je mnoge rekorde kao najmlađi igrač koji je nešto ostvario. Već je u top 10, što nije tako često u ovim vremenima. Ranije smo imali takve primere, Majkl Čeng i ostali, ali sada to nije norma, da tinejdžer bude u top 10 sa tako visokim nivoom igre. Njegov napredak u posljednjih šest mjeseci je nevjerovatan. Veoma je fin momak i van terena. Imao sam priliku da treniram s njim ovdje, i da provedemo malo vremena zajedno - sjajan je i na terenu i privatno", poručio je Đoković koji je s uživanjem gledao meč Alkaraza i Nadala.

Izvor: Profimedia/RIVERO/MARCA/SIPA/

"Volim da ga gledam kako igra, kao i mnoge druge kolege. Nema sumnje da je fantastičan za naš sport. Mislim da je odlično što imamo tako mladog momka koji je unio osvježenje".

Interesantno, za Karlosa Alkaraza navija Novakov sin Stefan, što je srpski teniser nedavno priznao. Do sada je Stefan najviše navijao za Nadala, ali je Alkaraz "ukrao njegovo srce" sjajnim partijama ove godine, pa ćemo vidjeti kako će mu biti da gleda svog miljenika protiv oca.

Alkaraz će od naredne sedmice biti šesti teniser svijeta, a vidjećemo dokle može u Madridu nakon osvajanja Barselone. Pobijedio je Basilašvilija, Norija i Nadala, ali se pošteno umorio u meču sa "Bikom sa Majorke".

Brutalno je odigrao prvi set, ali je u drugom doživio nezgodnu povredu zgloba noge, dok ga je mučila i šaka. Dva puta mu je ukazana pomoć, popio je "pejnkilere", tako da se vratio nazad i uspio da savlada Nadala koji takođe ima određenih problema sa povredom koja je hronična.

Izvor: Profimedia

Nema sumnje da Alkaraza sada čeka najveći meč karijere, imaće veliku podršku kao što je to bilo i protiv Nadala, a i Rafa je za njega imao poseban savjet.

"Biće težak meč. Jedan od najboljih igrača u istoriji protiv još mladog igrača koji igra na veoma visokom nivou. Novak je igrao u Monte Karlu i Beogradu, ovde polufinale imao je više mečeva od mene. Ipak, ne vidim neki razlog da Karlos ne može da pobijedi...", poručio je Nadal na konferenciji za medije.

"Ne smije sebi da dozvoli pad kao danas u drugom setu. Karlos igra s mnogo adrenalina - kada skoči adrenalin, praktično je nezaustavljiv, ali onda nekada i pravi greške, što je i logično, jer rizikuje mnogo", zaključio je Nadal.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC