• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On uvijek može da vas povrijedi: Novak pobijedio Vavrinku pa pričao o sljedećem rivalu

Autor Haris Krhalić

Đoković se plasirao u četvrtfinale mastersa u Rimu.

 Novak Đoković nakon pobjede nad Vavrinkom Izvor: Profimedia

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale mastersa u Rimu pošto je u meču 3. kola savladao Stena Vavrinku 2:0 (6:2, 6:2).

U susretu igrača koji su u karijeri osvojili ukupno 23 grend slem trofeja, Đoković je dominirao od prvog do posljednjeg poena.

Novak je u oba seta napravio po dva brejka više od Švajcarca, inače trenutno 361. tenisera svijeta. Imao je mnogo problema sa povredama, prošle godine je i dva puta morao na operaciju, pa nije mogao da se nosi sa najboljim igračem svijeta.

"Dobro je vidjeti Stena nazad, dobio je teška dva meča u tri seta. Fizički i dalje nije gdje bi želio da bude, ali u svakom slučaju, on je Sten Vavrinka i on može da vas povrijedi ako mu date vrijeme. Uradio sam šta je trebalo od početka meča, pomijerao sam ga po terenu. Sve osim tog gubitka servisa u drugom setu, sve je bilo kako treba", počeo je Đoković poslije meča.

Novak će u borbi za polufinale igrati protiv Kanađanina Feliksa Ože Alijasima i ukoliko ga savlada, i narednog ponedjeljka će biti prvi igrač svijeta.

"Znam Feliksa već nekoliko godina, već se etablirao, bio je TOP 10, sada je uvijek tu negdje. On je veliki radnik, jako fin momak, ima odličnu sveukupnu igru, polufinale Australije, napreduje na šljaci. Nisam baš s njim igrao, ali znam šta mogu da očekujem."

Na kraju, Đoković je istakao i da je sve zadovoljniji svojim nivoom igre.

"Odlično se osjećam, igrao sam na još boljem nivou nego u prvom meču. Drago mi je da ne provodim puno vremena na terenu, jer ipak želim da koliko god mogu sačuvam energiju za sve teže mečeve. S druge strane, odigrao sam dovoljno tenisa da se i ovde prilagodim uslovima. Nezgodno je igrati, dosta vjetra ima, kvalitet terena nije fenomenalan, ali mislim da sam se dobro navikavao u ovih par mečeva", poručio je Novak Đoković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC