• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Borca m:tel sa titulom ide u penziju? Đorđe Ćelić protiv Gračanice igra za šampionski trofej i kraj karijere!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca u subotu imaju drugu meč loptu da osiguraju šampionsku titulu, pošto u “Boriku” dočekuju Gračanicu (18 časova), a u slučaju da ostanu neporaženi zaokružiće predivnu priču koju ispisuju ove sezone.

 Đorđe Ćelić završava karijeru na kraju sezone Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U slučaju ishoda kakvom se nadaju navijači “crveno-plavih” šesti trofej šampiona BiH stići će u klupske vitrine, a u svih pet dosadašnjih udjela ima dugogodišnji kapiten Đorđe Ćelić.

Priznao je da bi ova bila nekako posebna iz više razloga, a najvažniji je što su mu ovo posljednje utakmice u dresu matičnog kluba. Prije nekoliko godina u razgovoru za “Glas Srpske” rekao je da iz Borca može otići samo u penziju i to će se desiti.

"Razmišljao sam i prošle sezone, ali sam sada definitivno prelomio. Dosta je i od mene (smijeh). Ali, prvo da završimo posao, pa onda moćemo o povlačenju. Dolazi nam vrlo nezgodna ekipa koja u posljednje vrijeme igra jako dobro. Respektujemo ih kao i sve ostale rivale, ali se takođe zna da našem domu uvijek idemo na pobjedu. Motiv je ogroman, ulog takođe, pa se nadam da ćemo završiti sezonu onako kako smo počeli, a ja na najljepši način staviti tačku na karijeru", rekao je Ćelić.

Poseban poziv za publiku nije potreban. Dovoljno je reći da su Banjalučani ove sezone nanizali 19 pobjeda, pet remija i samo jedan poraz koji se desio prije tri kola u Ljubuškom. Mladi tim koji sjajno vodi Mirko Mikić nije projektovan za napad na titulu, čak ni vrh tabele, ali je sve od početka sezone krenulo u tom smijeru.

"Srećan sam što sam dio ove ekipe koja je ekipa u pravom smislu te riječi. Mladi momci su napravili ogroman korak naprijed, spremni su da čuju svaki savjet, sugestiju i kritiku. Igramo mnogo ljepši rukomet nego prethodnih sezona, fizički smo dosta spremniji od ostalih, pa smo čvrstom odbranom, kontrama i polukontrama lomili protivnike. Ostalo je još malo do cilja, nadam se da ćemo već protiv Gračanice potvrditi da smo najbolji ove sezone", naglasio je iskusni pivot.

U razgovoru sa mlađim saigračima naglasio je da je najbitnije da sačuvaju mirnoću.

"Jasno je da je pritisak veći kako se približavamo cilju, ali se držimo dogovora da idemo od utakmice do utakmice. Ekipa je mlada, ali su momci vrlo zreli za svoje godine, pa vjerujem da neće biti problema", zaključio je kapiten Borca m:tel.

U 28. kolu Premijer lige u subotu od 18 časova sastaju se: Borac – Gračanica, Krivaja – Izviđač, Sloga (GV) – Maglaj, Leotar – Konjuh, Iskra – Sloboda, Bosna (S) – Gradačac, Vogošća – Bosna (V). Slobodna je Sloga iz Doboja.

Plasman: Borac 43, Sloboda 37, Izviđač 32, Gračanica 31, Leotar 30, Vogošća 26, Sloga (D) 23, Krivaja 23, Konjuh 22, Maglaj 22, Bosna (V) 21, Gradačac 19, Iskra 19, Sloga (GV) 16, Bosna (S) 14.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC