• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić poslije neiskorištene prve meč-lopte: Ovo nam je velika škola, bitno je da ova mlada ekipa osjeti ovakve utakmice!

Autor Dragan Šutvić

"Ovo u principu nije ni loše, za njihov razvoj, da osjete takvu atmosferu, da igraju tešku utakmicu gdje je bitan svaki potez, svaki gol."

 mirko mikić poslije remija borca i maglaja  Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Rukometaši Borca m:tel imali su veliku priliku da već ove subote u Maglaju vrate titulu u Banjaluku.

U prvoj od posljednje četiri utakmice u Premijer ligi BiH, crveno-plavima je bila potrebna bilo kakva pobjeda bi po šesti put postali prvaci države.

I bili su na dobrom putu, obzirom da su pet minuta prije kraja imali plus četiri (23:27), u posljednji minut ušli uz gol prednosti (26:27) i krenuli u napad za plus dva, ali su na kraju morali da spašavaju jedan bod.

Možda će vas zanimati

"Evidentno je da smo već sada imali sve u svojim rukama, ali smo na kraju djelovali dosta nespretno. Nismo uspjeli da završimo sve u ovom kolu, ali nije toliko važno to što se titula nije obezbijedila tri kola prije kraja, o kojoj svi pričaju. Upravo zbog ovakvih stvari govorim da rezultat ne treba da nam bude imperativ već naša igra", rekao je trener Borca m:tel Mirko Mikić za MONDO, naglasivši čime nije zadovoljan kada je u pitanju ovo gostovanje.

"Nezadovoljan sam kako smo izgledali u odbrani većinom prvog poluvremena i u završnici utakmice generalno. Dosta vremena smo proveli u pripremi utakmice spremajući se za neke njihove igrače, ali nismo radili ono na čemu smo radili, za te neke šuteve spolja, pogotovo od Čičkušića. Zato smo se i tražili u prvom poluvremenu. U finišu smo isto tako morali mnogo bolje, ali šta je tu je. Mislim da je sve trebalo da bude mnogo bolje, ali ovo nam je velika škola, pogotovo za neke naše mlađe igrače koji prvi put igraju utakmice koje nose određenu težinu. Iz ovoga ćemo sigurno nešto naučiti, imamo dovoljno vremena da se oporavimo i spremimo za narednog protivnika."

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ključne greške dogodile su se u posljednjim trenucima. Borac m:tel je pri rezultatu 27:28 prvo izgubio loptu na centru, a onda nakon primljenog gola iz kontre i nerealizovanog napada, skrivio sedmerac po isteku vremena.

"Niko ne može da igra da ne griješi. Mi smo spremni na to i uopšte to nije problem. Suština je da se iz toga nauči da se ne ponovi, ali već sam i rekao da nije ni loše da se dese takve stvari jer mlad igrač ne može naučiti nešto dok mu se ne desi takva greška. Jesmo nezadovoljni kako smo završili utakmicu, uvjereni smo svi da je trebalo da pobijedimo i da smo ispustili trijumf, te da su nam se dešavale neke stvari koje ne bi smjele. Međutim, iz ovoga mogu da proizađu samo pozitivne stvari jer sam uvjeren da neki klinci neće ponavljati ovo što su uradili u pojedinim momentima, pogotovo u finišu", ističe Mikić, naglasivši da je sezona na izmaku poslužila baš za učenje i sticanje iskustva, koje je ovom mladom timu preko potrebno.

"Željeli smo vidimo koliko ko može od ove djece, koliko ko može da nauči i ko može da stekne iskustva. Popravićemo mi to, nije problem, ali ovo u principu nije ni loše, za njihov razvoj, da osjete takvu atmosferu, da igraju tešku utakmicu gdje je bitan svaki potez, svaki gol. To će se, uvjeren sam, Borcu vratiti u narednim sezonama zato što naša djeca imaju priliku da završavaju ovakve utakmice", zaključio je Mikić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC