• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčeva mašina ponovo "melje": Bosna u "Boriku" pokazala zube, pa doživjela ubjedljiv poraz

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel napravili su još jedan korak ka tituli šampiona BiH.

 Borac m:tel pobijedio Bosnu Visoko 26. kolo Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac m:tel ugostio je Bosnu u 26. kolu Premijer lige BiH, gosti iz Visokog namučili su domaće u uvodnih 20 minuta meča, ali su na kraju ipak očekivano doživjeli ubjedljiv poraz.

Tim Mirka Mikića doživio je u prošlom kolu prvi poraz u sezoni, Izviđač je bio bolji u Ljubuškom 36:29, pa su "crveno-plavi" željeli da se pred domaćom publikom iskupe za taj neuspjeh i vrate na pobjednički kolosijek. I u tome su uspjeli slavili su 31:26 (15:11).

Možda će vas zanimati

Gosti su bolje otvorili meč u "Boriku". Milićević je nakon minut igre promašio sedmerac, tačnije Irhad Alihodžić je odlično odbranio, nakon čega je golman Bosne imao još dvije uspješne intervencije u uvodnim trenucima susreta.

Čak četiri puta tresao se okvir gola gostiju u prvih 10 minuta susreta, raspoložen je bio i Alihodžić, pa Banjalučani nikako nisu uspijevali da uhvate priključak za gostima. Tek u četvrtom minutu domaći su stigli do prvog gola, rukometaši Bosne vodili su do 19. minuta, kada je Borac m:tel prvo izjednačio na 9:9, a onda i prvi put poveo na meču (10:9).

Alihodžić je i u 23. minutu odlično reagovao i odbranio i drugi sedmerac Milićeviću, te sa osam odbrana bio najzaslužniji što prednost domaćih nije bila ubjedljivija u tim trenucima.

Uslijedilo je zatim nekoliko furioznih minuta rukometaša Borac m:tel i sve je došlo na svoje mjesto.

Minut kasnije golman Borca m:tel Slađan Subotić sjajno je pogodio sa svog gola, nakon čega se i Milićević upisao u strijelce poslije brzog kontanapada, za prvo vođstvo Banjalučana od tri razlike (12:9).

Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Proradio je zatim i Nježić, te seriju domaćih produžio na 8:1, a prednost domaćih do isteka 30. minuta porasla je na četiri gola - 15:11.

Za razliku od prvog, drugo poluvrijeme nije bilo toliko neizvjesno.

Početkom nastavka domaći su stigli do "plus 5" (16:11), a onda je Đorđe Ćelić osigurao šest golova razlike - 22:16 u 39. minutu.

Iz minuta u minut prednost Banjalučana je rasla, tako da u nastavku pobjeda lidera premijerligaškog društva niti jednog trenutka nije se dovodila u pitanje.

Kao da su se i gosti u tim trenucima predali, bilo im je jasno da na terenu trenutno najbolje ekipe neće moći da naprave iznenađenje, pa su domaći rutinski priveli meč kraju.

Draganić je sa sedam golova bio najefikasniji na susretu, Nježić je postigao šest, a Perić pet golova, dok je u redovima gostiju iz Visokog najraspoloženij bio Osmanhodžič, strijelac sedam pogodaka.

Borac m:tel ovim trijumfom učvrstio je lidersku poziciju i stigao nadomak osvajanja šampionske titule.

PREMIJER LIGA BIH - 26. KOLO:

Borac m:tel - Bosna (V) 31:26
Sloga (D) - Gradačac 31:19
Leotar - Maglaj 32:24
Bosna (S) - Konjuh 27:29
Krivaja - Vogošća 24:20
Sloga (GV/U) - Izviđač 30:42
Iskra - Gračanica 28:32
Slobodna:
Sloboda

TABELA: Borac m:tel 42, Sloboda 35, Izviđač 30, Leotar 30, Gračanica 29, Vogošća 26, Krivaja 23, Konjuh 22, Sloga (D) 21, Maglaj 21, Gradačac 19, Bosna (V) 19, Iskra 17, Sloga (GV/U) 16, Bosna (S) 14.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC