• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakova misteriozna poruka pred finale turnira u Rimu: Zastava Srbije, Tesla i broj 369 na instagramu Đokovića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji teniser svijeta veliki je poštovalac Teslinih ideja, pa je i sada iskoristio priliku da podsjeti na dio života velikog naučnika.

 Novak Đoković post na Instagramu o Nikoli Tesli Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Instagram/novakdjokovic/printscreen

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković priprema se za izlazak na teren u Rimu, gdje će protiv Stefanosa Cicipasa igrati za prvu titulu u 2022. godine. Već u ranijoj fazi turnira obezbijedio je da i naredne nedjelje bude prvi na ATP listi, a trenutno teče Đokovićeva 369. sedmica na čelu karavana.

Ovaj broj posebno je bitan srpskom asu koji je tokom karijere često pronalazio inspiraciju u radu Nikole Tesle. Upravo je najveći srpski naučnik bio impresioniran brojevima 3, 6 i 9, smatrajući da se u njima krije tajna o funkcionisanju univerzuma!

Možda će vas zanimati

"Ako biste znali veličanstvenost trojke, šestice i devetke, imali biste ključ univerzuma", govorio je svojevremeno Tesla, a ni decenijama kasnije najveći svjetski naučnici nisu sigurni na šta je mislio genije iz Like.

Vjeruje se da je veliki svjetski naučnik, posebno u kasnijoj fazi života, smatrao da se određene stvari dešavaju u ciklusima odnosno ponavljanjima po tri, šest ili devet puta. U njegovom životu broj tri je imao posebnu simboliku, pa postoje brojne legende o povezanosti Tesle i trojke.

Pogledajte kako izgleda Đokovićeva objava:

Izvor: Instagram/DjokerNole

Nikola je odsijedao u hotelskim sobama čiji je broj djeljiv sa tri, a i preminuo je u takvoj sobi jednog hotela u Njujorku.

Poznato je da je Novak Đoković veliki obožavalac Teslinog djela, posebno kada je riječ o magnetnim poljima i energiji koja može da se dobije iz različitih izvora. Najbolji teniser svijeta često pokušava da crpi energiju iz prirode, posjetom piramidama u Visokom, planini Rtanj i sličnim destinacijama za koje se vjeruje da imaju jaka magnetna polja.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC