• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Htjela da bude Novakova žena, sad protjeruje ruske tenisere: Ukrajinka napravila skandal pa objavila zahtjeva

Autor Haris Krhalić

Marta Kostjuk ovih dana često privlači pažnju.

 Marta Kostjuk zahtjevi na instagramu Izvor: Profimedia/Instagram/screenshot/kostyukmarta

Privukla je Marta Kostjuk nedavno mnogo pažnje i to nastavlja ponovo da čini. Ukrajinska teniserka je prošle sedmice bila dio pravog skandala, kada je bez objašnjenja napustila meč dubla u Rimu u kojem je gubila od dvije ruske teniserke.

Ali djevojka koja je svojevremeno istakla da je sanjala da će biti žena Novaka Đokovića, sada je ponovo u centru pažnje, tražeći da svi ruski teniseri i teniserke budu isključeni sa svih teniskih turnira zbog rata u Ukrajini!

Marta Kostjuk (19) trenutno zauzima 59. mjesto i na svom Instagram profilu je poslala poruku kojom zahtjeva da se pojačaju sankcije takmičarima iz Rusije i Bjelorusije.

"Primjetili smo da su neki teniseri iz Bjelorusije i Rusije u nekom trenutku spomenuli rat, ali nijednog trenutka nisu rekli da su ih njihove zemlje započele na teritoriji Ukrajine. Zbog toga tražimo od organizacija WTA, ATP i ITF da se pobrinu da igrači koji predstavljaju ove zemlje odgovore na sljedeća pitanja: podržavate li invaziju Rusije i Bjelorusije na teritoriju Ukrajine zbog čega je izbio rat? Podržavate li vojne aktivnosti Rusije i Bjelorusije u Ukrajini? Podržavate li režim Putina i Lukašenka?"

"Zahtjevamo da izbacite sve ruske i bjeloruske sportiste iz svih takmičenja kao što je Vimbldon to već uradio. Dolazi vrijeme kada je ćutanje izdaja, a to vrijeme je sada - napisala je Kostjuk na svojim profilima na društvenim mrežama.

Inače, Ukrajinka je prije nekoliko godina, kada se tek pojavila na WTA turu, mnoge iznenadila svojom izjavom na turniru u Štutgartu.

"Kada sam odrastala, nisam imala idole. Voljela sam da gledam Novaka Đokovića. Do devete godine sam mislila 'on će biti moj muž'. Ali u teniskom smislu mi nemamo isti stil", rekla je tada 15-godišnja Marta Kostjuk.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC