• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se Vimbldon - pravdaju se jer su izbacili Ruse! ATP ih žestoko kaznio, a oni se žale na svoju vladu!

Autor Dragan Šutvić

Uprava Vimbldona se oglasila i istakla svoj stav o odluci ATP i WTA da ove sezone ne dodijele bodove sa tog grend slema.

 vimbldon se oglasio nakon odluke atp Izvor: Profimedia

ATP, WTA i ITF su poslušali savjete svojih najboljih igrača i kaznili Vimbldon zbog odluke da suspenduje sportiste iz Rusije i Bjelorusije i ne dozvoli im da se takmiče na ovom turniru.

Zbog toga neće biti dodeljenih ATP i WTA poena za ovaj turnir ove sezone, a sada se povodom toga oglasila i uprava Vimbldona. Oni su istakli da su morali da poštuju odluke vlade Velike Britanije, kao i da su razmišljali o bezbjednosti svih tenisera. Takođe su naglasili da Vimbldon ne želi da bude dio "propagande ruskih medija koje kontroliše država". 

Možda će vas zanimati

Vimbldon se zvanično oglasio i njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti. 

"U ime "Ol Ingland klaba" i menadžmenta turnira pišemo odgovor na odluke donesene od strane ATP, WTA i ITF da ne dodijele bodove za Vimbldon 2022. godine. Cijenimo to što se mišljanja razlikuju u svjetlu naše odluke da ne dozvolimo ruskim i bjeloruskim sportistima da se takmiče ove godine, ali duboko žalimo zbog posljedica ove odluke.

Ipak zbog pozicije Vlade Velike Britanije da bi se smanjio globalni uticaj Rusije, mi ostajemo pri stavu da smo donijeli jedinu moguću odluku za Vimbldon koji je globalno prepoznat kao britanska institucija i ostajemo pri svojoj odluci.

Kao što smo prethodno naveli, nakon pažljive procjene raznih faktora mi smo osjetili da smo obavezni da djelujemo u skladu sa direktnim savjetima vlade Velike Britanije i došli smo do dva jasna zaključka.

Možda će vas zanimati

Nismo bili spremni da preuzimamo nikakve akcije koje će ugroziti bezbjednost igrača i njihovih porodica. Takođe nismo spremni da Vimbldon bude iskorišćen kao propagandna mašina ruskog režima, kroz njihove medije koje čvrsto kontroliše država koja u prošlosti ima istoriju korišćenja sportskih uspjeha da podrži trijumfalistički narativ ruskom narodu.

Zbog toga želimo da izrazimo duboko žaljenje zbog odluke koje su donijeli ATP, WTA i ITF. Vjerujemo da su ove odluke u disproporciji u kontektekstu ekstremne pozicije u kojoj se nalazimo. Smatramo da te odluke jesu loše za sve takmičare. 

Razmišljamo o našim opcijama u ovom momentu i revidiramo našu poziciju, imamo i razgovore sa kolegama sa ostalih grend slemova. U međuvremenu ostajemo fokusirani na planove za turnir ove godine", navodi se u saopštenju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC