• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP briše Rodžera Federera - postoji još samo mjesec i po dana: Mašta o povratku, a oni mu oduzimaju sve!

Autor Dragan Šutvić

Osvajač 20 grend slem titula i čovjek koji je 310 nedjelja bio prvi na svijetu imaće paklen posao ako planira da se vrati u vrh.

 atp briše federera sa liste  Izvor: Profimedia

Vimbldon je napravio skandal u svjetskom tenisu odlukom da ruskim i beloruskim sportistima zabrani učešće, a posljedice toga biće katastrofalne. ATP je već reagovao, pa će treći grend slem sezone imati rekreativan karakter i zbog toga ispaštaće Novak Đoković.

Srpskom teniseru biće oduzeto dvije hiljade bodova i on neće imati priliku da ih brani, a loše će proći i Federer. Rodžer će nakon Vimbldona biti izbrisan sa ATP liste!

Možda će vas zanimati

Legendarni švajcarski teniser posljednjih godina igra veoma malo jer ga muče povrede, a eventualni nastup na ovogodišnjem Vimbldonu ne bi mu pomogao da ostane na listi. Čovjek koji je povratak na teren najavio tek za Bazel koji se igra na jesen imaće tačno 0 bodova kada ATP ukloni bodove sa prošlogodišnjeg Vimbldona.

To će biti veliki udarac za Švajcarca jer će nestati njegovih 1.030 poena. Čovjek koji mašta da još barem jednom u karijeri igra na prestižnom turniru u Londonu, svom omiljenom grend slemu, biće bez bodova kada se to desi.

Nema sumnje da će učešće na Vimbldonu biti moguće ako ponovo zaigra tenis, Vimbldon bi mu sigurno poklonio specijalnu pozivnicu za učešće, ali bi povratak na ATP listu bio veoma naporan za čovjeka koji će početkom avgusta proslaviti 41. rođendan.

Moraće da se muči u prvim kolima turnira protiv tenisera iz samog svjetskog vrha, a imajući u vidu pauzu koju je napravio, tada neće biti favorit. Podsjećamo, Rodžer Federer je posljednji meč odigrao na Vimbldonu prethodne godine, kada je u četvrtfinalu poražen od Huberta Hurkača.

Prije toga je igrao turnire u Haleu, na Rolan Garosu i u Ženevi. Zvanično se na tur vratio u martu, kada je u Kataru zabilježio prvu ATP pobjedu poslije 14 mjeseci. Nažalost, nekoliko mjeseci kasnije uslijedila je nova duga pauza zbog koje će biti izbrisan sa liste!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC