• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak pecnuo Nadala i Federera? "Uvijek možeš da se izvadiš..." Đoković otkrio nove detalje: 30 igrača je protiv toga!

Autor Haris Krhalić

Srpski teniser Novak Đoković otkrio je nove detalje o slučaju Vimbldon i ATP, pa je prozvao Savjet igrača u kome je i Rafael Nadal

 Novak Đoković o savjetu igrača Izvor: Profimedia

Nakon odluke Vimbldona da ove godine zabrani učešće na turniru teniserima iz Rusije i Bjelorusije uslijedio je žestok odgovor ATP. Odlučeno je da se turnir ne boduje, i da se regularno "brišu" poeni osvojeni iz 2021. godine, zbog čega će najviše na kraju izgubiti aktuelni šampion Novak Đoković.

Uprkos svemu, Novak Đoković je odmjereno govorio na ovu temu i poručio da se najviše ne slaže sa odlukom Vimbldona, dok može da razumije potez koji je ATP napravio.

Ipak, vjeruje da je možda postojalo i drugačije rješenje. Pita se Đoković zbog čega bodovi jednostavno nisu "zamrznuti" kao što je to bio slučaj za vrijeme pandemije, ali očigledno je da je ponovo politika umiješala prste. I to ne samo ona međunarodna, nego i teniska...

Teniseri koji su u Savjetu igrača, koji je podržao odluku ATP, za sada se brane i pokušavaju da ćute na ovu temu, dok recimo Đoković - koji je protjeran sa ove funkcije - otvoreno govori bez ustezanja.

"Juče sam pričao sa predsjednikom ATP i rekao je da i dalje pokušavaju da razgovaraju. Dobro je da je ATP kao asocijacija koja predstavlja igrače, iako imamo i PTPA, pokrenuo to. Suština je da se mi igrači ujedinimo, pogotovo igrači. Nešto mi govori da nije baš svaki igrač podržao ovo, čuo sam da postoji preko 30 igrača, možda i više, koji su se okupili u 48 sati i koji planiraju nešto u komunakaciji sa ATP. Ima mnogo igrača kojima se ova odluka nije svidjela. Uvijek možeš da se ‘izvadiš’ na strukturu i sistem kako je tih 10 igrača u Savjetu izabrano da predstavlja prava i interes igrača, svih igrača stotinu igrača u različitim konkurencijama. Uvijek će igrač iz Savjeta da se nekako opravda jer će reći: Vi ste me izabrali, nemojte da se žalite što odlučujem kako ja mislim", kazao je Novak Đoković u obraćanju poslije prvog kola Rolan Garosa.

U savjetu igrača su Rafael Nadal, Rodžer Federer, Džon Milman, Feliks Ože-Alijasim, Pablo Anduhar, Žil Simon, Markus Danijel, Bruno Soareš, Kevin Anderson i Endi Marej.

Upravo je Nadal odlučio da ćuti na ovu temu iako je očigledno odlučivao o potezu AP.

Izvor: YouTube/Rolan Garros

"To je politika i sistem čiji sam dio bio dugi niz godina, bio sam predsjednik Savjeta pet-šest godina, 10 godina sam bio u različitim periodima sa različitim igračima i tačno znam kako funkcioniše sistem. Meni ovaj sistem nije u korist igrača, zato je i osnovan PTPA, trenutno je jedina organizacija koja je samo za igrače i igračice. Vremenom će organizacija da jača, iako nas sada niko ne prepoznaje, ne daje nam kredibilitet i ne želi nas u ekosistemu“.

Da li će se možda Novakova organizacija PTPA umiješati?

"Nemamo nikakvu ulogu u pregovorima, možemo da izdamo saopštenja kao i za razne velike stvari, ali sa nama ne žele da razgovaraju iako nas ima par stotina na svim nivoima. To je jedan proces koji će da traje što se tiče ove odluke sa jedne strane je podržavam jer podržavam zajedništvo igrača to nikada nismo imali da se svi ujedine. A opet nisu svi. Ovo je individualni sport i uvijek ćeš da imaš neke koji će da se izdvajaju, smatram da su mogli da naprave neku sredinu", zaključio je Novak Đoković koji sigurno nije govorio posljednji put na ovu temu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC