• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak progovorio o Australiji! Đoković otkrio da li se vraća, pa spomenuo i izbjeglice: Kada vam neko oduzme slobodu...

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je na Rolan Garosu pričao i o Australijan openu i povratku u Melburn...

 Đoković o Australiji Izvor: Eurosport/Prinstscreen

Novak Đoković ide ka odbrani titule na Rolan Garosu. U trećem kolu turnira rutinski je savladao Alijaža Bedenea i zakazao duel sa Dijegom Švarcmanom. Nije se preterano mučio u dosadašnjim mečevima što je dobra stvar pred nastavak takmičenja.

Poslije meča sa Bedeneom je došao na konferenciju za novinare gdje je pričao o raznim temama. Jedna od njih bio je Australijan open. Podsjetimo, Novak je iz Melburna deportovan, a stvari bi mogle da se promene na bolje odlaskom premijera Skota Morisona koji je izgubio na izborima.

Upravo to su pitali Novaka - hoće li promjena vlasti uticati na njeogov povratak u Australiju?

"Čuo sam vijesti o promjeni vlasti. Ne znam hoće li mi vratiti vizu i hoću li imati dozvolu da se vratim u Australiju. Volio bih da igram na Australijan openu. Ne zamijeram nikome. Ako budem imaš šansu da se vratim u Australiju, volio bih to da uradim", rekao je Novak.

Ovako su Novaka deportovali:

U Melburnu Novaka su smjestili u hotel za izbeglice. Tamo je preživio pakao, ali je zbog velike pažnje svjetskih medija to pomoglo azilantima. Svi oni su pušteni iz tog užasnog hotela.

"Ako su svi napustili taj centar, onda sam zbog toga veoma srećan. Znam koliko im je bilo teško, posebno onima koji su bili tu devet godina. Ja sam bio nedjelju dana, ne mogu da zamislim kroz šta su prošli. Tražili su samo azil, zadržali su ih devet godina i ne razumijem zašto. Ako je moja situacija pomogla njima i da je to uticalo da se ovo dogodi, onda sam srećan. Dobili su novu šansu."

Tada je zastao, zažmurio je i pokušao da se sjeti imena jednog od azilanata sa kojim se čuo. Uz malu pomoć je uspio da se seti da se zove Ali.

"Ne znam da li su neki ostali tamo ili ne, znam da je Ali otišao u Ameriku, vidio sam fotografije, drago mi je što je on srećan i što može da živi slobodno. Potcjenjujemo slobodu dok ne prođemo kroz tako nešto. Tek tada shvatite kako je kada vam oduzmu slobudu", zaključio je Đoković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC