• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi su očekivali peti set - Zašto je Novak izgubio od Rafe? Bivši teniseri se oglasili: Mislili smo da je gotovo...

Autor Haris Krhalić

Poslije meča Novaka i Rafe su svoje viđenje dali Koreča, Vilander i Henman.

 Zašto je Đoković izgubio od Nadala Izvor: Profimedia

Zašto je Novak Đoković izgubio od Rafaela Nadala? Šta je to mogao da uradi drugačije u četvrtfinalu Rolan Garosa (2:6, 6:4, 2:6, 6:7)? To su samo neka od pitanja na koja su bivši teniseri Mats Vilander, Aleks Koreča i Tim Henman pokušali da daju odgovor.

Njih trojica pomno su pratili meč, Mats i Aleks su bili na "Šatrijeu", dok je Tim pratio iz studija "Eurosporta". Po završetku susreta su dali svoje analize. Očekivali su svi da će se igrati peti set, pošto je Novak imao prednost od 5:2 u četvrtom scenu.

"Nevjerovatne scene, kvalitet tenisa od prvog do posljednjeg minuta, bilo je fascinantno. Oni izvlače ono najbolje jedan iz drugog. Kada jedan igra dobro, drugi traži način da se 'osveti' i da uzvrati. Nadal je bolje počeo, Đoković se vratio, vodio u četvrtom setu. Vidite razmjene sa osnovne linije, konstantnost, bez mnogo neiznuđenih grašaka, nestvarno", rekao je Henman.

Šveđanin je kao razlog poraza Srbina naveo "neopreznost" u četvrtom setu pri vođstvu.

"Nevjerovatan meč. Sedeo sam pored Aliz Lim i bilo nam je hladno u jednom momentu. Pomislili smo na 5:2 da bi Nadal možda trebalo da prepusti set i da se fokusira na peti, ali je on tada počeo da igra mnogo agresivnije i da pogađa. Novak je postao neoprezan. Moram da priznam i da sam ja iscrpljen poslije ovoga", izgovorio je Vilander.

Nekadašnji španski igrač Koreča je, očekivano, navijao za sunarodnika, ali je priznao da je oduševljen nivoom igre obojice.

"Nisam bio nervozan. Strast koju ova dvojica pokazuju je nevjerovatna. Teško je riječima opisati, udarali su lopticu tako snažno, vineri, forhendi, bekhendi, bez mnogo grešaka. Šta više možeš da tražiš? Uživaj u momentu i gledaj meč", sa osmjehom je zaključio Koreča.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC