• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vezala se za mrežu, pa dala ultimatum Francuskoj: Otkrivena pozadina skandala na Rolan Garosu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mlada Aliz ima poruku za sve, a objasnila je i šta stoji iza misterioznog broja 1.028.

 Vezala-se-na-Rolan-Garosu-zbog-klimatskih-promena Izvor: Eurosport/Screenshot

Nevjerovatan skandal desio se nasred muškog polufinala Rolan Garosa u kome je na kraju Kasper Rud savladao Marina Čilića i zakazao meč sa Rafaelom Nadalom u duelu za trofej.

Tokom trećeg seta jedna djevojka je upala na teren iz publike i vezala se za mrežu! Na sebi je imala bijelu majicu na kojoj se jasno vidio natpis "ostalo nam je još samo 1.028 dana". A sada je otkriveno i šta cijela ta predstava znači!

Devojka se zove Aliz, ima 22 godine i aktivistkinja je koja se bavi klimatskim promjenama. Ovo je još jedan u nizu pokušaja da se javnost alarmira po ovom pitanju, a djevojka koja se vezala za mrežu na majici je imala napisanu i veb adresu organizacije ispred koje nastupa.

"Mi smo u 2022. godini i vrijeme je da se suočimo sa realnošću, sa svijetom u kome političari šalju planetu ka scenariju u kojem Rolan Garos više neće postojati. Danas sam utrčala na teren jer ne želim da rizikujem da ništa ne preduzimam dok je na snazi klimatska uzbuna", navodi se u njenoj izjavi za sajt organizacije "Dertnier renovasion".

Pogledajte kako je izgledao njen upad na teren.

Što se tiče broja od tačno 1.028 dana koliko nam je prema njenoj poruci ostalo da reagujemo, objašnjeno je i zašto je tačno taj broj izabran. 

"Još 1028 dana je ostalo da odredimo budućnost čovečanstva. Manje od tri godine. Odbrojavanje je počelo 28. marta 2022. godine, što je kraj ultimatuma koji je naša organizacija uputila vladi, i datuma kada su građani ušli u građanski otpor. Francusku su osudili sopstveni sudovi zbog klimatske neaktivnosti. Budućnost ove zemlje je bukvalno uništena. Gubiti vrijeme znači propasti", navodi se na tom sajtu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC