• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko na svijetu ne može da je zaustavi - svijet priča o Emi, a Iga je zvijezda: Nastavila teror, osvojila i Rolan Garos!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poljska teniserka Iga Švjontek je u ovom trenutku ubjedljivo najbolja teniserka svijeta.

 Iga Švjontek osvojila Rolan Garos Izvor: Profimedia

Najbolja teniserka svijeta Iga Švjontek (21) dominantno je osvojila Rolan Garos savladavši danas u finalu Koko Gof (18), a s obzirom na to da joj je ovo 35. pobjeda u nizu - djeluje da niko na svijetu ne može da je zaustavi!

Švjontekovoj je ovo druga titula na Rolan Garosu u karijeri, a nema sumnje da će ih biti još mnogo u narednim godinama, sem ako se ne pojavi teniserka koja može da joj parira. Možda je to baš mlada Gof koja je odigrala sjajan turnir na Rolan Garosu, ali je u finalu osvojila tek četiri gema za 70 minuta: 6:1, 6:3.

Možda će vas zanimati

Zanimljivo je da uprkos tome što je prva teniserka svijeta, i što je toliko dominantna ove godine, o njoj se ne priča kao što je to slučaj sa Emom Radukanu, šampionkom prošlogodišnjeg US opena.

Čim je došla do titule postala je najpopularnija teniserka svijeta, potpisala brojne sponzorske ugovore, ali od tada ne igra ni blizu na tom nivou. Za to vrijeme je Švjontekova osvojila sve turnire na kojima je igrala u 2022. godini, osim Dubaija i Australijan opena na kome je zaustavljena u polufinalu.

Švjontek je svajala Dohu, Indijan Vels, Majami, Štutgart, Rim i na kraju Rolan Garos, a s ovakvom igrom biće i prva favoritkinja na Vimbldonu gdje je prošle godine prošla samo do četvrte runde.

Podsjetimo, na Rolan Garosu je izgubila samo jedan set.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC