• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apsolutna dominacija banjalučkog rukometa: Juniori i juniorke Borca novi-stari šampioni BiH! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Juniorski timovi banjalučkog Borca ponovo su osvojili titule prvaka Bosne i Hercegovine u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 juniori.jpg Izvor: RK Borac m:tel promo

Mladi rukometaši Borca m:tel su na završnom turniru u Mostaru do plasmana u polufinale najprije savladali Čapljinu (31:22), a potom i tuzlansku Slobodu (27:25), da bi u polufinalnom ogledu bili bolji od domaćeg Zrinjskog rezultatom 26:22.

U finalu su ponovo odmjerili snage sa Tuzlacima i ponovo zabilježili pobjedu, još ubjedljiviju - 23:17 (11:10) i odbranili šampionski trofej.

Najefikasniji u banjalučkom taboru bili su Ognjen Kalamanda sa šest golova, Luka Perić je postigao pet, a Nikša Petrović pogodak manje.

Upravo je Petrović ponio i epitet najboljeg igrača završnog turnira, a nagradu mu je uručio legendarni reprezentativac BiH Ivan Karačić.

Izvor: RK Borac m:tel promo

Podsjetimo, juniori banjalučkih rukometaša su nedavno superiorno osvojili i titulu šampiona Republike Srpske deklasiravši Kozaru sa 19 razlike (39:20), a i na tom završnom turniru su najbolji pojedinci bili iz "velikana iz Gospodske" - Petrović najbolji igrač, a Berin Brkić najbolji golman.

"Zaokružili smo titule i prošle i ove godine. Istina, bili smo favoriti, ali nije bilo lako doći do trofeja u Mostaru. Ipak, pokazali smo da smo najkvalitetnija ekipa u BiH i da smo jedna od najboljih rukometnih akademija ne samo u BiH, nego bih se usudio reći i šire. Već nekoliko igrača su standardni prvotimci i u seniorskom timu Borca m:tel i predstavljaju budućnost našeg rukometa", rekao je Goran Garić, trener banjalučkih mladih rukometaša, za MONDO.

Izvor: ŽRK Borac/promo

Šampionski pehar u juniorskoj konkurenciji takođe je pripao i Ženskom rukometnom klubu Borac, koji je takođe odbraniio trofej.
"Osice" su do šampionskog pehara stigle u Grudama, gdje su u finalu savladale Krivaju iz Zavidovića rezultatom 41:35 (17:16).

Šef struke Banjalučanki Nikola Bjelić presrećan je zbog ostvarenog uspjeha crveno-plavih.

"Najprije smo kiksnuli protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa, a onda vezali četiri pobjede uključujući i trijumf nad domaćinom Grudama u polufinalu. Uslijedilio je potom i finale protiv Krivaje, identično kao prošle godine. Djevojke su prvenstveno požrtvovanošću stigle do pobjede i zasluženo odbranile titulu prvaka", rekao je Bjelić za MONDO.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC