• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

(Ne)očekivano - Đoković sa vrha kreće po titulu na Vimbldonu: Srbin napada 21. grend slem, a Nadal je najveći protivnik!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najbolji srpski sportista će, iako nije prvi na svijetu, biti najveći favorit za titulu u Londonu.

 Novak Đoković prvi nosilac na Vimbldonu Izvor: Profimedia

Rekorder po broju sedmica na prvom mjestu ATP liste Novak Đoković biće prvi nosilac i na ovogodišnjem Vimbldonu, iako trenutno nije na čelu. Od ponedeljka je srpski teniser treći reket planete i još će padati na listi, ali to neće uticati na njegov položaj na prestižnom grend slem turniru u Londonu.

Zbog pomeranja koje je napravljeno na samom vrhu liste, drugi nosilac na londonskoj travi biće Rafael Nadal, pa je duel dvojice velikana svjetskog tenisa moguć tek u finalu.

Od ranije je poznato da na Vimbldonu neće moći da učestvuju sportisti iz Rusije i Bjelorusije, pa tako ni prvoplasirani na ATP listi Danil Medvedev koji je želeo da učestvuje. Iako je turnir želio da ga kazni ovakvom zabranom, zapravo su spornom odlukom najviše njemu pomogli. ATP je nakon kontroverzne odluke ukinuo bodove na ovogodišnjem Vimbldonu, a zbog brisanja onih iz prošle sezone Đokoviću će biti jako teško da se u skorije vrijeme vrati na vrh.

U Londonu neće biti ni drugog najboljeg tenisera na posljednjoj ATP listi, pošto je Aleksander Zverev odustao od takmičenja. On ima problem sa povredom koju je zaradio u polufinalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala, pa će propustiti još nekoliko nedelja teniske sezone.

Tako su u prvi plan iskočili Novak Đoković i Rafael Nadal, koji su ponovo najveći favoriti za grend slem titulu.

Podsjećamo, Vimbldon će se ove sezone igrati samo za prestiž, a ne i za bodove na ATP listi. Veliki motiv da bude najbolji na grend slemu u Velikoj Britaniji ima Novak Đoković, koji sa 20 grend slem turnira trenutno kasni za španskim teniserom. Nadal je u Parizu stigao do 22. velikog trofeja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC