• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klub Lane Pudar se zapitao pred novo finale: Gradonačelniče da li je vrijeme da se krene sa izgradnjom bazena?

Autor Haris Krhalić

Iz kluba Lane Pudar traže da se konačno krene sa izgradnjom bazena

 Iz kluba Lane Pudar traže da se konačno krene sa izgradnjom bazena Izvor: Promo/Lana Pudar Facebook

Najbolja plivačica Bosne i Hercegovine u utorak predveče izborila je plasman u svoje drugo finale na šampionatu svijeta u Budimpešti.
U izuzetno teškoj konkurenciji, 16-godišnja Mostarka je osvojila drugo mjesto u prvoj polufinalnoj trci na 200 metara delfin i osigurala priliku da se u srijedu bori za pobjedničko postolje.

Mlada Mostarka je dionicu od 200 metara isplivala za 2:07.58 zaostavši sekundu i 68 stotinki za pobjednicom polufinala Hali Flikinger iz SAD. Treću poziciju osvojila je Kineskinja Jufei Žang.

Pudar je sa ovim vremenom osigurala olimpijsku A normu te je ovaj rezultat i vrijeme novog državnog rekorda koji je Lana popravila za više od dvije sekunde.

Pred večerašnju trku oglasili su se iz njenog kluba Orka iz Mostara

"Lana će svakako u poslijepodnevnom dijelu programa dati sve od sebe da sebe i svoju državu predstavi u najboljem svjetlu, a za koji će plasman to biti dovoljno, vidjećemo. Mi smo sve svoje ciljeve na ovom prvenstvu već ostvarili i prebacili, tako da ćemo u večerašnjoj trci istinski i opušteno da uživamo", poručili su iz kluba pa nastavili:

"I na kraju, ne možemo da ne upitamo jasno i glasno; Gradonačelniče, gradski vijećnici, je li vrijeme više da se krene sa izgradnjom tog famoznog bazena?Mi vremena više nemamo čekati na neke procedure, vremenske rokove, tendere, javne pozive.. Krenite napokon, kasnije će biti kasno. Sramota nas je više pitati i pisati na ovu temu", poručili su iz kluba.

U ukupnom plasmanu nakon polufinalnih trka, bh. plivačica je osvojila četvrto mjesto, a danas će se boriti za medalju. Trka počinje u 18.02 časova.

Na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, Lana će poslije današnjeg finala još nastupiti u disciplini 50 metara delfin, dok je na duplo dužoj dionici zauzela osmo mjesto na planeti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC