• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji đak i teniser koga je otkrio Novakov trener: Evo ko je Srbin koji je brutalno upucan u Americi!

Autor Haris Krhalić

Ispred Luke Stojanovića je najveća borba, ona za život.

 Evo ko je Luka Stojanović Izvor: Instagram/Screenshot/_luka_stojanovic_

Sve je potresla vijest da je srpski teniser Luka Stojanović upucan u Americi, te da mu je sada za liječenje potrebno čak 310.000 dolara.  On je u svom automobilu zatekao muškarca koji je pucao u njega, a sada se Luka bori za život.

Već je nekoliko puta operisan, a sada nastavlja svoj oporavak i liječenje i zbog toga je pokrenuta kampanja prikupljanja novca u kojoj je učestvovao i Novak Đoković. Ipak, teniser rođen 1997. godine nije previše poznat srpskoj javnosti.

On je rođen u Kragujevcu i još jedan je biser koga je otkrio Dejan Petrović. Nekadašnji teniser i bivši kapiten Dejvis kup tima naše zemlje u karijeri je trenirao Novaka Đokovića, Jelenu Janković, Anu Ivanović, Lasla Đerea, a posljednji "veliki" posao imao je sa Malekom Jazirijem. 

Stojanović je ipak više od tenisa jurio akademsku karijeru. Bio je najbolji đak u svojoj gimnaziji, a kada se prijavljivao za teniske stipendije u SAD rekao je:

"Za mene je tenis više od igre, to je način života. Preferiram da igram na tvrđim podlogamam, a bekend mi omiljeni udarac, a ovaj sport treniram sedam godina. Veoma sam posvećen i kada završim sa školom u tri sata popodne i odmah idem na trening. Uprkos svim obavezama ja sam najbolji đak."

Od profesionalnih turnira on je u paru sa Lukom Jankovićem igrao dubl na nekoliko takmičenja, a prošle sezone je na koledžu imao jednu pobjedu i tri poraza. Na svom koledžu Inkarat završava studije kompjuterskih sistema i biznisa, a 2018. godine je bio U18 dubl šampion u diviziji svog univerziteta. 

Sada se bori u svojoj najvećoj životnoj bici, a i vi možete da mu pomognete uplatama na ovom linku. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC