• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imam 80 pobjeda? Hajde da napadnemo stotku! Novak Đoković oborio rekord na Vimbldonu, pa dobio ovacije zbog ovih riječi!

Autor Haris Krhalić

Tako razmišlja najveći šampion!

 Novak Đoković nakon pobjede nad Kvonom Izvor: Sport klub/Screenshot

Novak Đoković odigrao je dva i po sata žestokog tenisa protiv Korejca Kvona, plasirao se u drugo kolo Vimbldona i ušao u tenisku istoriju po još jednom osnovu. On je prvi igrač koji je na svakom grend-slem turniru ostvario bar po 80 pobjeda!

Poslije meča, u razgovoru na Centralnom terenu, Đoković je bio upitan za to ostvarenje i odgovorio je porukom da i dalje osjeća ogromnu strast prema sportu u kojem je najbolji u istoriji.

"Sve dugujem ovom sportu, dao mi je sve. I dalje ga volim. Veoma sam strastven i posvećen, nisam više među najmlađima, stvari su se promijenile, ali ljubav i vatra koje osjećam i dalje gore u meni. U ovoj fazi karijere želim da na grend slemovima odigram najbolji tenis i da tu pružim najbolje što mogu, a naročito ovdje, na jednom od najvećih terena u istoriji. Idemo sada dalje. Idemo sada do stotke", rekao je Đoković i izazvao aplauze svih na tribinama, gdje je bila i njegova supruga Jelena.

U osvrtu na borbeni duel protiv izazivača iz Južne Koreje, Đoković je rekao da nije bilo lako da se navikne na podlogu na kojoj ove sezone nije igrao takmičarske mečeve. "Nije lako početi turnir bez prethodno odigranog turnira na ovoj podlozi. Uvijek se osjećate malo manje komforno na početku nego što biste htjeli, naročito protiv nekog tako talentovanog kao što je Kvon, ko udara tako snažno. Stvarno nije bilo lako dobiti ga i morao sam da napravim taktičke promjene...", priznao je Novak.

Naravno, Đoković se ponovo osjetio posebno kada je istrčao na Centralni teren i na njemu počeo odbranu titule. Ovog juna i jula, na tom mjestu igraće za svoj sedmi trofej na Vimbldonu.

"Rekao sam već da je ovo poseban teren za mene. Uvijek sam sanjao da ću tu pobijeđivati, moji snovi iz djetinjstva su se ostvarili na ovom terenu i zadovoljstvo i privilegija mi je da igram na ovom terenu", dodao je Nole, uz ovacije publike.

U sljedećem kolu Đoković će igrati protiv pobjednika duela Tanasi Kokinakis (Australija) – Kamil Majhšah (Poljska).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC