• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Znam ja njega, mama mu je iz Srbije!" Novaka pitali o narednom rivalu, a on je sve iznenadio svojim odgovorom!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković u četvrtom kolu Vimbldona igra sa prilično nepoznatim teniserom, ali Srbin zna čovjeka najzaslužnijeg za ovakav uspjeh.

 đoković o protivniku iz holandije na vimbldonu  Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u trećem kolu Vimbldona bio bolji od sunarodnika Miomira Kecmanovića, a sada mu slijedi duel četvrtog kola u nedjelju. Tada će se sastati sa 105. na ATP listi, Holanđaninom Timom Van Rijthovenom

Ovaj do sada nepoznati teniser svima je zapao na oko na turniru u Hertogenbošu gdje je ostvario svoje prve ATP pobjede. Teniser bez ijednog trijumfa na tom nivou stigao je u Hertogenboš i počisti sve rivale! Osvojio je turnir tako što je u finalu pobijedio trenutno prvog na ATP listi Danila Medvedeva.

Možda će vas zanimati

Novak je sve to pomno pratio i javno je pred meč sa Holanđaninom pohvalio igre svog rivala na travi ove sezone. 

"Gledao sam ga kako igra ovdje na nekoliko mečeva i u Holandiji gdje je osvojio turnir. Naravno on je jedna od tema ovdje i generalno u sezoni na travi pošto još nije izgubio meč. Zaista je impresivno, za nekoga ko nije imao visok rejting i nije pobijedio ATP meč ranije. Zaista je impresivno kako je osvojio turnir u Hertogenbošu i takođe meč sa Medvedevom u finalu je dobio na sjajan način", rekao je Novak novinarima poslije pobjede nad Kecmanovićem. 

Na konferenciji gdje su ga ispitivali i o virusu korona on je otkrio da iako ne poznaje baš najbolje igru svog narednog rivala, odlično zna njegovog trenera.

"Znam njegovog trenera, mama mu je iz Srbije i zajedno smo odrasli, igrali smo mnogo juniorskih turnira zajedno. Pričao sam sa njim, ne znam ga toliko dobro, ali sam gledao kako igra, analiziraću ga i nadam se da ću početi taj meč kao i sve do sada", jasan je bio Novak. 

Njegov trener je Igor Sijsling, nekada 52. teniser na svijetu a odnedavno i profesionalni trener. Kao što je Đoković i rekao Sijsling vuče korijene iz Srbije i u dobrim je odnosima sa Novakom. A njegov učenik u meču koji se igra u nejelju nema šta da izgubi.

"Kada igrate sa nekim prvi put to je problem jer taj neko nema šta da izgubi. Takođe ne poznajete ga dovoljno, tako da morate dobro da ga analizirate i nađete što više informacija da bi se pripremili", objasnio je Novak. 

Pogledajte kako je izgledao prošli meč Novaka Đokovića na Vimbldonu:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC