• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

14 igrača sprečava finale Đoković - Nadal! Vodič za Vimbldon: Novaku teži put do 21. slema, Rafi se opet sve "namješta"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako se činilo da je žrijeb bio blaži prema Novaku Đokoviću, sada postaje jasno da su svi najveći konkurenti Rafaela Nadala iz njegove polovine "kostura" već završili takmičenje.

 Put Novaka Đokovića i Rafaela Nadala do finala Vimbldona Izvor: Profimedia

Novak Đoković je trostruki uzastopni šampion Vimbldona i ovog ljeta u Londonu traži put do sedme titule tiule na najprestižnijem grend slem turniru. Nada se i 21. grend slemu u karijeri, čime bi mogao da se približi Rafaelu Nadalu na vječnoj listi.

Zbog toga, čitav svijet priželjkuje finale osvajača 42 grend slema i novi duel Đokovića i Nadala, ali na tom putu stoji im 14 tenisera. Reklo bi se, Srbina očekuje teži put ka finalu!

Možda će vas zanimati

Kada je obavljen žrijeb, činilo se da će Nadal imati komplikovaniji put ka završnici turnira. Ipak, rana ispadanja brojnih favorizovanih igrača učinila su da je sada teško vidjeti scenario po kojem Nadal neće stići do finala.

NOVAKOV PUT DO FINALA - NEPOZNANICA, PA "MINA"

Izvor: Fonet/AP/Alberto Pezzalli

Đoković u nedjelju oko 18.00 u osmini finala igra protiv Tima van Rajthovena, do skoro nepoznatog Holanđanina koji je u seriji od pobjeda na travnatim terenima ove sezone. Osvojio je i turnir u Hertogenbošu, gdje je u finalu potpuno razbio prvog igrača svijeta Danila Medvedeva.

Tu se očekuje pobjeda Đokovića, iako je Van Rajthoven dosta nepredvidiv igrač, a u četvrtfinalu bi uslijedio meč sa boljim iz duela Karlosa Alkaraza i Janika Sinera. I taj meč biće jedan od najzanimljivijih u osmini finala. Alkaraz je pokazao da je jedan od najboljih igrača svijeta i da pred njim svako treba da strijepi, pa čak i Đoković i Nadal.

U drugoj četvrtini žrijeba nalaze se četiri igrača koji će se boriti za polufinale. Ukoliko bi Novak stigao do polufinala, tamo bi ga čekao neko od sljedećih igrača - David Gofan, Frensis Tijafo, Kameron Nori iili Tomi Pol. Daleko od igrača zbog kojih bi Đokovićevi navijači morali da se preznojavaju.

RAFIN PUT DO FINALA - SAMO KIRJOS MOŽE DA ZAPRIJETI

Izvor: Profimedia

Nadal će u osmini finala igrati protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa, gdje će ponovo biti veliki favorit. Ukoliko stigne u četvrtfinale, Rafu neće čekati daleko teži rival.

Bio bi to ili Tejlor Fric ili Džejson Kubler, trenutno 99. teniser svijeta. Za očekivati je da bi Nadal i tu prepreku bez previše muka preskočio i plasirao se među četiri najbolja.

A u polufinalu bi najveća prijetnja mogao da mu bude Nik Kirjos. Australijanac igra sjajno, eliminisao je Stefanosa Cicipasa, ali je sada pitanje hoće li moći da zadrži glavu mirnom u drugoj nedjelji turnira. Kvalitet ima, ali nije to uvijek dovoljno.

Rival mu je Nakašima, a ako njega pobijedi, u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz meča Kristijan Garin - Aleks De Minaur. Jedan od te četvorice bi mogao da sačeka Rafu u polufinalu, pa je jasno da je Špancu, bar na papiru, lakši put ka velikom finalu.

OVO JE OSMINA FINALA VIMBLDONA

  • Đoković - Van Rajthoven
  • Siner - Alkaraz
  • Gofan - Tiafo
  • Nori - Pol
  • Garin - De Minaur
  • Nakašima - Kirjos
  • Kubler - Fric
  • Nadal - Van De Zandšlup

Cijeli svijet priželjkuje novi teniski klasik Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Pa da vidimo - može li neko od ovih 14 tenisera da to spriječi?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC