• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mogao sam da poginem" - Novakovom rivalu je nesreća promijenila život!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kameron Nori je novi heroj Velike Britanije, pošto će protiv Novaka Đokovića igrati za mjesto u finalu Vimbldona. Ipak, jedna noć bila prekretnica u njegovom životu.

 Kameron Nori imao nesreću koja mu je promijenila život Izvor: Profimedia

Utorak je bio fenomenalan teniski dan na Vimbldonu! Novak Đoković je poslije velikog preokreta savladao Janika Sinera, a do polufinala je stigao i Kameron Nori, britanski teniser koji je takođe poslije preokreta eliminisao Davida Gofana.

Ali mnogi ne znaju da je Britanac prije šest godina doživio ozbiljnu nesreću koja ga je natjerala da preokrene život i napravi ozbiljnu karijeru!

Kameron Nori je gubio 1:2 protiv Gofana u utorak, ali je smogao snage da uz pomoć domaće publike napravi preokret i obezbijedi meč protiv Đokovićem. Čitav Centralni teren će ponovo biti protiv Srbina u tom meču, ali Norijeva životna priča pokazuje da je malo falilo da nikada ne napravi ovako dobru karijeru.

Ovaj 26-godišnjak je postao prvi britanski teniser u polufinalu grend slema posle Endija Mareja, a kada je studirao na Hrišćanskom univerzitetu u Teksasu, igrao je tenis za tamošnji tim.

On je na tom koledžu gradio drugačiji put ka teniskoj karijeri, a tokom druge godine se slupao sa svojim mopedom nakon što je previše popio. Priznao je da je mogao da pogine tom prilikom, ali to je bila i prekretnica u njegovom životu.

"To je bila spoznaja da ne radim stvari onako kako bi trebalo i da ne donosim najbolje odluke. Izlazio sam više nego što je verovatno trebalo da izlazim, kao što su to radili svi tipični studenti. Mnogo sam uživao", počeo je Nori.

On je tom seo na moped u alkoholisanom stanju i pao je i razbio bradu. Dobio je šest šavova i potres mozga, zbog kog nije mogao da nastupi na jednom čelendžeru u Dalasu.

"Poslije toga su me treneri 'nagazili' i postao sam daleko profesionalniji nakon svega. Mnogo sam odrastao nakon toga. Od tada sam shvatio da želim samo da igram tenis i posvetim se tome. Na kraju je to bila pozitivna stvar koja me je naterala da počnem da radim", otkrio je Kameron Nori koji ne posjeduje automobil, već na mečeve na Vimbldonu stiže biciklom.

Đoković i Nori su se do sada jednom sastali, na Završnom mastersu u Torinu prošle godine, kada je Novak slavio 6:2, 6:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC