• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ima šampionku Evrope! Otac bio prvak svijeta, a ona skočila na vrh kontinenta - bravo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ogroman uspjeh srpske atletike!

 Angelina-Topic-sampionka-Evrope-cerka-Dragutina-Topica Izvor: MN PRESS

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić postala je šampionka Evrope u skoku uvis, u uzrastu do 18 godina! Ona je preskočila čak 192 centimetara i još jednom pokazala da je pred njom velika karijera.

Ćerka legendarnog svjetskog šampiona u skoku uvis Dragutina Topića i majke Biljane Topić, rekorderke Srbije u troskoku, zablistala je na takmičenju u Jerusalimu, u Izraelu, gdje su veliki uspjeh ostvarile i srpske troskokašice.

"I tako, korak po korak, ZLATO! Evropska šampionka", napisao je Dragutin Topić na Instagramu, pohvalivši se velikim ostvarenjem svoje ćerke, koja je u maju oborila nacionalni rekord za starije juniorke. U Kraljevu je tom prilikom preskočila 193 centimetara i postala prva na svjetskoj listi u svom uzrastu, a krajem juna je izjednačila svjetski rekord.

Drugo mjesto u skoku uvis zauzela je njemačka atletičarka Joana Gering, skokom od 188 centimetara, dok je treća bila Belgijanka Merel Maes, sa svojim najboljim skokom ove sezone, od 186 centimetara.

U još jednom finalu učestvovao je Miloš Nisić koji je zauzeo fantastično peto mjesto u trci na 200 m sa 21.54 s, ovaj rezultat ujedno je i novi državni rekord za takmičare do 18.godina. Srbiju sutra očekuje finale skoka udalj u kojem ćemo ponovo imati dvije atletičarke i to vicešampionku Evrope u troskoku, Teodoru Boberić i Jovanu Mićić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC